Турбо-шаси от Cooler Master ще радва турбо-ентусиастите за празниците

На пазара излиза компютърната кутия от върхов клас MasterCase Maker 5t, която усъвършенства с допълнителни екстри и без това класния модел Maker 5 с FreeForm модулен дизайн.

Понякога и една буква в името може да означава съществена разлика в характеристиките на онова, което стои зад него. Така е и в случая с последното издание на модулните шасита на компанията Cooler Master в лицето на топ-модела MasterCase Maker 5, представен миналата година - ето че сега на крачка от пазара е модификацията MasterCase Maker 5t.

Тази малка буква в края на наименованието обаче носи множество подобрения за ентусиастите, уверяват от производителя. От една страна, шасито MasterCase Maker 5t се възползва от предимствата на същия модулен FreeForm дизайн, който е в основата и на неговия предшественик, способен да се разширява с времето, но, от друга, “t” означава “turbo edition”, което идва да ни подскаже, че тук ще става въпрос за върхова производителност за „турбо ентусиасти“.

Всъщност разликите се забелязват още от пръв поглед.   MasterCase Maker 5t се отличава с двуцветно оформление на корпуса, който е черен с червени контури и финиш на част от вътррешното пространство. Освен това има и два прозрачни панела от закалено стъкло, които дават възможност на ентусиастите да разглеждат вътрешността на кутията си. А причина да го правят ще им дава не само фактът, че там могат да се съберат най-класните и мощни РС компоненти на пазара, но и червено светодиодно осветяване, което създава доста зрелищен ефект.


Турбо-шаси от Cooler Master ще радва турбо-ентусиастите за празниците

© PCWorld България, pcworld

Такъв е предвиден и за I/O панела в горната предна част на корпуса, който дава възможности за контролиране на до шест вентилатора и за настройка на различни светлинни ефекти – пулсация, дишащ ефект и т.н.

При Maker 5t малко по-различна е и дръжката в горната част на кутията, която вече е облечена в гума. Това със сигурност ще е по-удобно за геймърите, които разнасят машината си по LAN партита, а тя едва ли ще е лека.


Турбо-шаси от Cooler Master ще радва турбо-ентусиастите за празниците

© PCWorld България, pcworld

Това, което е различно в интериора пък е холдерът за графични карти, който осигурява допълнителна защита за системната графика - все пак, предполага се, че една мощна геймърска машина ще бъде оборудвана със съответния ускорител (или ускорители), а те, както знаем, може да се доста големи и тежки. Функцията на т.нар. Graphics Card Holder е именно да поеме теглото на видеокартите, така че да елиминира опасността те да деформират дънната платка или да повредят с тежестта си слотовете, в които са включени.


Турбо-шаси от Cooler Master ще радва турбо-ентусиастите за празниците

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, възможността за бъдещо разширение на функционалността чрез допълнителни модули и аксесоари е гарантирана и в това ново шаси на производителя Cooler Master, който ги предлага в рамките на Maker Made и FreeForm Accessories сериите добавки.

Колкото до самото турбо шаси MasterCase Maker 5t, според официалната информация то би трябвало да излезе на европейския пазар „в началото на декември“, т.е. тези дни. Както може да се очаква, устройството не е евтино - препоръчителната крайна цена на модела е € 249, но пък едва ли има геймърско желание, което той да не може да изпълни.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.