240Hz за e-sport феновете и от AOC с нов 25-инчов монитор AGON

AGON AG251FZ е най-бързият представител в серията геймърски монитори на AOC до момента. Той се очаква по магазините през януари 2017 г. на препоръчителна крайна цена от 999 лв.

Дори при съвременното развитие на дисплейните технологии, мониторите с 240Hz честота на опресняване се броят на пръсти ...по-точно на пръстите на едната ръка ...всъщност на пазара има цифром и словом 2 (два) такива модела. Но през януари броят им ще се увеличи с 50%, след като излезе и новият, представен тези дни 25-инчов монитор от премиум клас AOC AGON AG251FZ.

Въпросният модел се представя от производителя като най-бързия в гамата му и за това допринасят както честотата на опресняване от 240 Hz, така и време за реакция на TN матрицата, която по спецификации е само 1 ms GtG. За постигане на възможно най-гладката и лишена от дефекти графика мониторът поддържа също и с технологията Adaptive Sync, която се грижи за синхронизирането между дисплея и компютъра с цел да остави накъсването и насичането завинаги в историята.


240Hz за e-sport феновете и от AOC с нов 25-инчов монитор AGON

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, като монитор предназначен за топ геймъри и състезатели по електронни спортове, AGON AG251FZ се отличава и с редица други специфични екстри, ориуентирани към тази потребителска група. За добрата стойка на геймърите например се грижи ергономичната стойка Ergo Dial, която предлага няколко начина за регулиране на позицията на монитора, включително настройка по височина със скала за маркиране на предпочитаната конфигурация. Мониторът може също да бъде накланян и обръщан от пейзажен в портретен режим, а самата  стойка има и дръжка, която помага за лесно носене дисплея – например до LAN партита или при приятели. При продължителни геймърски сесии очите на играча също са защитени от няколко технологии: Flicker-free намалява неприятното трептене до минимум, а режимът Low Blue редуцира вредната синя светлина, като осигурява достатъчно количество от нея за точно цветово възпроизвеждане.


240Hz за e-sport феновете и от AOC с нов 25-инчов монитор AGON

© PCWorld България, pcworld

На разположение са и редица специфичи геймърски функции като Low Input Lag режим, който отговаря за моменталното изпълнение на командите и Shadow Control за осветяване на тъмни зони, без това да влияе на останалата част от екрана. Има и специален блок с клавиши QuickSwitch, който позволява на играчите бързо да превключват между наборите с настройки, предвидени за FPS, съзстезателни или RTS игри.

Според официалната информация от производителя, новият 240-херцов монитор AOC AGON AG251FZ ще излезе по магазините през януари 2017 г., като у нас ще се предлага на препоръчителна крайна цена от 999 лв.с ДДС. В закл‘чение ето и кратко таблично обобщение на основните характеристики на модела.

AOC AGON AG251FZ 240Hz gaming monitor

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.