Първи външен 3D NAND SSD диск със защита от прах и вода - ADATA SD700

Но покритието на IP68 не е всичко: външният диск ADATA SD700 се отличава и със степен на удароустойчивост, отговаряща на известния американски военен стандарт MIL-STD-810G516.6. А също с високи скорости на четене и запис, напълно безшумна работа и практически нулево топлоотделяне.

Полупроводниковите дискове, базирани на обещаващата 3D NAND технология, стават все повече и това не е случайно предвид качествата и подобренията по отношение на производителност и капацитет, които дава тях. Особен силен акцент върху тази технология напоследък поставя компанията ADATA Technology, която я реализира във все по-разнообразни превъплъщения. Най-новото от тях, което излиза на пазара е, външният диск ADATA SD700. той отбелязва и първия път, в който външен 3D NAND SSD диск получава спецификация IP68 за водо- и прахоустойчивост. Това ще рече, че устройството може да работи нормално дори след потапяне във вода на дълбочина до 1,5 м за 60 минути.

Но това не е всичко. От производителя отбелязват също, че външният диск се отличава и със степен на удароустойчивост, отговаряща на известния американски военен стандарт MIL-STD-810G516.6. Това е атестат за много висока надеждност при изпускане и нараняване.

ADATA SD700 разполага с USB 3.1 Gen 1 интерфейс за работа с Windows, Mac и Android-базирани устройства и осигурява скорост на четене 440MB/s и на запис до 430MB/s, гласи още официалната информация. Дискът тежи едва 100 г. и, подобно на всичко свои SSD събратя, оперира абсолютно безшумно и не отделя никаква топлина.

Новият ударо-, водо- и прахоустойчов външен 3D NAND SSD диск ADATA SD700 ще се предлага с капацитети от 256GB, 512GB и 1TB и в две цветови комбинации: изцяло черно и черно-жълто. За съжаление, от компанията не обявяват ценова информация, но повече подробности по този въпрос сигурно разполагат местните търговски партньори на ADATA – Жар Компютърс, Мост Компютърс и Стантек.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.