10GB видеопамет и цена от $1000 – това приписват на NVIDIA GTX 1080Ti

Това е само предположение, базирано на анализ на начина, по който NVIDIA определя характеристиките на VGA моделите си Titan X и Ti, но то наистина е и най-логичното.

През тази година NVIDIA пусна на пазара практически цялото си ново поколение видеокарти, базирани графичната архитектура Pascal, така че за сезона на празничните покупки изглежда остава да видим само очакваната модифицирана Ti версия на флагманския ускорител GTX 1080. За нея вече се появиха някои данни миналия месец, но сега се появява и по-нова информация, базирана на анализ на начина, по който NVIDIA определя характеристиките на VGA моделите си Titan X и Ti. На базата на този анализ се прави и обоснованото предположение, че видеокартата NVIDIA GTX 1080Ti ще бъде оборудвана не с 12GB, както се предполагаше по-рано, а с 10GB видеопамет.

Аргументите накратко звучат така: Обикновено Ti версиите на NVIDIA имат двойно по-малък обем видеопамет в сравнение с най-добрата видеокарта от серията Titan X в момента обаче сегашният най-нов GTX Titan X ускорител има 12GB VRAM и пускането на 1080Ti модификация с 6GB VRAM няма смисъл, при положение, че стандартния 1080 е оборудван с 8GB видеопамет.

Именно затова наличието на 10 GB памет звучи и най-логично. Междувременно то се потвърждава и от някои документи, които са изтекли наскоро в Мрежата.


10GB видеопамет и цена от 00 – това приписват на NVIDIA GTX 1080Ti

© PCWorld България, pcworld

Колкото до цената на GTX 1080Ti, източноазиатски източници прогнозират, че тя ще бъде $1000. Това също изглежда логично, като се има предвид цената на модела GTX 1080 ($700) и тази на GTX Titan X ($1200). Е, вероятно скоро ще разберем със сигурност.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.