Започват продажбите на гейм конзолата PlayStation 4 Pro (и PS4 Slim)

Стартират продажбите и в България, където обезпечената с по-мощен хардуер и 4К поддръжка конзола PS4 Pro ще се предлага на препоръчителна цена от 799 лв, а обновената с по-компактен и лек корпус конзола PS4 Slim - срещу 599 лв.

Пускането на нова конзола в средата на жизнения цикъл на едно поколение на игровите платформи е необичайно, така че в Sony със сигурност очакват с трепет да разберат как ще бъдат приети техните нови PS4 модели, които бяха обявени преди около два месеца.  На нас също ни е интересно, а и съвсем скоро ще разберем, защото от днес, 10 ноември, официално стартират продажбите на новата игрална система PlayStation 4 Pro в Европа, Близкия Изток, Южна Африка и Австралия. Започват продажбите и в България, където конзолата PS4 Pro ще се предлага на препоръчителна цена от 799 лв.

Ако случайно сте пропуснали, ще припомним главните особености на тази конзола, които, най-общо се свеждат до следното: PS4 Pro e с по-добър хардуер от PS4 и може да се справя с 4K графика, поддържа HDR, 4K видео стрийминг и по-добър фреймрейт при игрите. С появата си PS4 Pro ще направи настоящите PS4 игри (като например като Call Of Duty: Infinite Warfare, The Last of Us Remastered и Uncharted 4: A Thief’s End) да вървят по-добре, да зареждат по-бързо и като цяло да изглеждат по-добре. Същевременно, разработчиците получават по-мощен хардуер, с който бъдещите заглавия да изглеждат още по-впечатляващо.

Излизането на PS4 Pro разширява и избора запотребителите, които могат да използват както  съществуващата вече стандартна PS4 конзола, така и новата. Всяко PS4 заглавие може да бъде стартирано както на PS4 Pro, така и на стандартната PS4 система, която също бе обновена преди два месеца – с нов по-тънък и по-лек вариант, наречен PS4 Slim, който ще се  предлага у нас на препоръчителна цена от 599 лв. PS4 Pro и стандартната PS4 имат един и същ интерфейс и достъп до активната онлайн гейминг общност, а шлемът PlayStation VR е съвместим и с двете конзоли.


Започват продажбите на гейм конзолата PlayStation 4 Pro (и PS4 Slim)

© PCWorld България, pcworld

От Sony уверяват също, че при пазарния дебют на PS4 Pro приложението Netflix също ще бъде обновено. Потребителите ще могат да стриймват 4K съдържание като “Narcos Season 2” и “Luke Cage.” До края на годината се очакват около 600 часа 4K съдържание, достъпно от Netflix. Приложението YouTube – един от най-големите източници на 4K съдържание, също ще бъде обновено с функция за поддръжка на 4K за новата PS4 Pro.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.