Излиза “екстремно извит” AOC AGON монитор за екстремни геймъри

Очакваме новия модел за геймъри AOC AGON AG352QCX с 2000 милиметра радиус на извивката на пазара през декември.

Огънатите екрани стават все по-популярни в сегмента на мониторите и особено във високия клас, където сред първите модели с извивки са ориентираните към геймърите. И това не е чудно, като се има предвид, че мнозина от тази потребителска група са готови да похарчат доста от своите средства (или тези на родителите си), за да получат най-доброто. Точно това има претенциите да предлага и един от последните за тази година монитори от представената през пролетта геймърска гама AGON на компанията AOC. Става въпрос за  35-инчовия извит монитор от премиум клас, изпълнен в ултра широк формат, AGON AG352QCX, който ще излезе на пазара през декември – съвсем навреме за разгара на Голямото Коледно пазаруване.

Една от най-характерните отличителни черти на този нов геймърски монитор от гамата AOC AGON e необичайно малкият радиус на извивката от 2000 мм. Според производителя, това решение разтяга нашироко зрителното поле и в голяма степен подобрява възприемането на дълбочината, създавайки чувство за дълбоко потапяне в действието на игрите.

Естествено, показателите за производителността също отговарят на изискванията на заклетите геймъри и ентусиасти, практикуващи електронни спортове. AG352QCX постига тази цел, като елиминира всякакви следи от замазване при движение и накъсване на образа със своите 200 Hz честота на опресняване и технология Adaptive-Sync. Моделът предоставя също режими за намаляване на закъснението на сигнала (Low Input Lag Mode) и контрол на сенките (Shadow Control).


Излиза “екстремно извит” AOC AGON монитор за екстремни геймъри

© PCWorld България, pcworld

За да намали умората на очите при игра пък, мониторът вкарва в действие още две от новите технологии на AOC: Flicker-Free намалява трептенето на екрана, а Low Blue Light редуцира напрягащята очите синя светлина. Друга функция, която подобрява комфорта, е AOC Ergo Base. Това е ергономичната стойка с настройка на височината, накланянето и завъртането, която позволява постигането на удобна и безопасна за здравето поза и така увеличава издръжливостта на геймърите дори по време на продължителни игрови маратони.


Излиза “екстремно извит” AOC AGON монитор за екстремни геймъри

© PCWorld България, pcworld

Със своето LED осветление на гърба и долната част на рамката на модела AG352QCX, устройствоито вероятно ще допадне и на предпочитащите индивидуалния стил, давайки избор  между червена, зелена или синя светлина с настройка за силно, средно или слабо светене или изключване. Още повече настройки могат да бъдат намерени и чрез клавиатурата AOC QuickSwitch, която осигурява лесно и бързо превключване между различни настройки на изображението.


Излиза “екстремно извит” AOC AGON монитор за екстремни геймъри

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, отлично оборудваният за нуждите на геймърите “екстремно извит” монитор AOC AGON AG352QCX, идва в магазините у нас през декември на препоръчителна крайна цена от 1559 лв. с ДДС. Ето и кратко таблично обобщение на основните характеристики на модела:


Излиза “екстремно извит” AOC AGON монитор за екстремни геймъри

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.