GIGABYTE разширява с дъна и видеокарти гейм асортимента с марка Aorus

От GIGABYTE се надяват, че с тези разширения na продуктовата фамилия Aurus тя ще може да се конкурира по-успешно със съответните линии на ASUS и MSI в геймърския сегмент.

В днешно време кажи-речи всеки производител на РС техника си има отделна геймърска марка, но успехът в този силно конкурентен сегмент зависи и от редовното обновяване на асортимента. В компанията GIGABYTE изглежда са наясно с това и след като стартираха съответното подразделение през 2014-а с геймърската марка Aorus, обхващаща първоначално клавиатури, мишки и лаптопи, сега разширяват асортимента и с други типове продукти.

Според информация от DigiTimes, GIGABYTE възнамерява скоро да пусне под тази марка самостоятелна серия дънни платки. Първите такива модели ще бъдат базирани на новото поколение чипсети Intel 200 Series. От тук става ясно, че тези дъна ще са предназначени за десктоп процесорите от 7-о поколение на гиганта от линията Kaby Lake-S. Естествено, дънните платки Aorus за въпросните процесори ще излязат на пазара в началото на 2017 г.


GIGABYTE разширява с дъна и видеокарти гейм асортимента с марка Aorus

© PCWorld България, pcworld

По данните на същия източник, тайванската компания планира да разпространява под марката Aorus и дискретни видеокарти. Първите такива VGA продукти обаче се очаква да бъдат обявени, едва след като AMD и NVIDIA обявят и нови графични чипове от висок клас.

От GIGABYTE се надяват, че с тези разширения na продуктовата фамилия Aurus тя ще може да се конкурира по-успешно със съответните линии на ASUS и MSI в геймърския сегмент. Разбира се, за геймърите всичко това може да донесе само ползи.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.