UltraClear резолюция + UltraColor цветове = нов 4K LCD дисплей Philips

На пазара излиза нов монитор Philips “проектиран от професионалисти за професионалисти”, който комбинира UltraClear 4K резолюция с широкия цветови спектър на технологията UltraColor, а също и Vertical Alignment (VA) технологията за супер висок контраст. Всичко това (а и още доста) идва с 31.5-инчовия модел Philips 328P6VJEB.

Какво ще се получи, като вземем UltraClear 4K резолюция и я комбинираме изключително широкия цветови спектър на технологията UltraColor и Vertical Alignment (VA) технология за супер висок контраст, добавим гъвкави опции за свързване и поддръжка на MHL и сложим всичко това в тънък дисплей с 31.5-инчов диагонал? Този въпроси изглежда са си задали наскоро инженерите на компанията MMD, която произвежда мониторите с марка Philips, а по-късно са материализирали и конкретният му отговор. Той идва под формата на новия монитор Philips 328P6VJEB, който е на европейския пазар от края на октомври.

Според производителя, този нов модел монитор Philips е разработен съвместно с професионални потребители като графични дизайнери, CAD инженери и финансови експерти, за които точното и живо пресъздаване на фините детайли е ключово за постигане на висока продуктивност и ефективност в работата. Именно тези професионалисти са и основната целева аудитория за модела Philips 328P6VJEB, който има претенциите да им предлага всичко, от което имат нужда.

 Точното цветопредаване например със сигурност е важно. А с поддръжката на по-широк цветови спектър (95% от NTSC в сравнение с типичните 72%), UltraColor предлага по-естествено изглеждащо зелено, по-живо червено и по-дълбоко синьо. В случая това се постига чрез промяна на реалните химични процеси в панела, а не чрез софтуерна настройка на цветовите параметри и гарантира, че цветът на екрана е максимално близък до този на реалните обекти.

В този 31.5-инчов модел технологията UltraColor е комбинирана с детайлността на UltraClear 4K резолюцията, която с 3840×2160 пиксела би трябвало да осигурява повече от достатъчно подробности за взискателни CAD приложения, 3D графика или прецизно селектиране на клетките в сложни финансови таблици.


UltraClear резолюция + UltraColor цветове = нов 4K LCD дисплей Philips

© PCWorld България, pcworld

В допълнение на цветовете и резолюцията, дисплеят е екипиран и с VA технологията за вертикално подреждане на домейни, която предлага супер висок контраст и е особено подходяща за работа със снимки и графични приложения.

Във връзка с многообразието от източници на данни, което е ежедневна необходимост за професионалните дизайнери, новият осигурява също най-новите интерфейси и позволява стриймване на некомпресирано видео и аудио с висока резолюция и плавно възпроизвеждане на 4K съдържание при 60 Hz. Дисплеят поддържа и USB 3.0 с бърз трансфер от 5 Gbps, а сред опциите за връзка е и MHL порт, който позволява на потребителите да възпроизвеждат мобилно съдържание с на много по-големия екран на Philips 328P6VJEB.


UltraClear резолюция + UltraColor цветове = нов 4K LCD дисплей Philips

© PCWorld България, pcworld

Предвидени са и функции за допълнително удобство, като например Philips Flicker-free, която намалява до минимум дразнещото трептене на екрана, причиняващо умора в очите след дълъг работен ден. SmartErgoBase стойката на монитора пък може да бъде накланяна, завъртана и настройвана по височина до точната предпочитана позиция за максимален зрителен комфорт.

Според официалната информация от производителя, у нас новият монитор Philips 328P6VJEB ще се предлага с препоръчителна крайна цена от 1399 лв. с ДДС.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.