Новите Kraken-и на NZXT са по-тихи и по-“хладнокръвни”

Компанията NZXT усъвършенства своите монолитни водни охладители с по-ефективни и по-тихи помпи и вентилатори, като пуска на пазара и нов модела от серията Kraken –X52.. Ще можем да си го купим от началото на ноември.

Няма неподходящ сезон за подобряване на РС охладителя е максима, в която вярват не само геймърите и РС ентусиастите. Наистина проблемът с компютърното охлаждане обикновено се изостря през лятото, но достоверността на горното твърдение може винаги  да бъде изпитана от всеки, който пренебрегне този аспект от РС асемблирането. Затова и месец октомври изглежда напълно подходящ за анонс на нови кулъри – особено в светлината на наближаващите предпразнични покупки и РС ъпгрейди. Така изглежда смятат и в компанията NZXT, която в избрала именно този период, за да представи подобренията в своите базирани на течност охладители от емблематичната серия Kraken. А въпросните подобрения идват под формата както на усъвършенствани характеристики на съществуващи модели (двувентилаторните X42 и X62), така и в лицето на нов all-in-one охладител - Kraken X52, който се отличава с единичен 120mm вентилатор.

С тези свои нови решения за охлаждане, американският производител ни предлага да “прегърнем тишината”, която ни предлага новата преработена помпа на кулърите. От  NZXT не конкретизират в какво точно се изразява редизайнът на помпата, но ни уверяват, че тя е не само по-тиха, но и по-ефективна.


Новите Kraken-и на NZXT са по-тихи и по-“хладнокръвни”

© PCWorld България, pcworld

Компанията се изказва с голяма гордост и за своите нови Aer P вентилатори, способни да осигуряват по-голямо от досега въздушно налягане. Тези устройства са окомплектовани също с антивибрационни тампони, добре изолирани кабели и подсветка (в бял, син и червен цвят).


Новите Kraken-и на NZXT са по-тихи и по-“хладнокръвни”

© PCWorld България, pcworld

Новите капсуловани водни охладители NZXT Kraken работят под управлението на специализирания софтуер CAM 3.2, който регулира производителността на помпата, вентилатора и подсветката. С негова помощ потребителите могат да правят всякакви настройки в зависимост от конкретните си препрочитания по отношение на производителността и шума.


Новите Kraken-и на NZXT са по-тихи и по-“хладнокръвни”

© PCWorld България, pcworld

 

Обобщено накратко, обновените Kraken охладители на NZXT изглеждат като доста удачно допълнение на всяка нова или стара РС система с мощни процесори и видеокарти. От компанията обещават новите модели да са на разположение за покупка в Европа към началото на ноември. Според официалната информация, ориентировъчните крайни цени на устройствата ще са съответно  129,90 € за модела X42, 149,90 € за X52 и 159,90 € за X62. Всички те ще се предлагат с щедра 6-годишна гаранция.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.