Квантови точки и за геймърите с нов извит монитор от Samsung

На пазара излиза новият извит монитор с Quantum Dot технология на Samsung Electronics с обозначението CFG70, който се отличава както с подобрено качество на картината, така и с редица характеристики, специално съобразени с геймърите.

Технологията на т.нар. квантови точки (quantum dot) е една от най-обещаващите и бързво внедрявани в съвременните дисплейни продукти – първо в телевизорите от висок клас, а напоследък все по-често и при по-класните монитори. И това не е случайно - въпросната технология използва специални планки от полупроводникови нано-кристали, благодарение на които LCD панелът осигурява с по-добро цветопредаване (над 1 милиард цвята), по-висок контраст и по-ниска консумация на електроенергия. Нищо чудно, че я виждаме във все повече екрани – например извитият монитор Samsung CFG70, който става достъпен на пазара, след като беше показан по време на изложенията Gamescom 2016 и IFA 2016 и междувременно спечели някои престижни награди.

Всъщност моделът CFG70 (24- и 27-инча) е първият извит гейминг монитор с Quantum Dot технология, който се отличава с цветовъзпроизвеждане в целия 125-процентов sRGB спектър. Тази добавена яркост осигурява контрастно съотношение 3000:1 и подчертава редица детайли в игрите както при светли, така и при тъмни настройки, подчертават от Samsung Electronics.

Както подобава на един класен геймърски монитор, Samsung CFG70 има 1 ms време за реакция на пикселите, но комбинира технологията за редуциране на замъгляването при движение на Samsung с VA панел. Освен това моделът поддържа и AMD FreeSync технологията, така че успешно синхронизира честотата на опресняване на екрана от 144 Hz с графичните карти AMD.


Квантови точки и за геймърите с нов извит монитор от Samsung

© PCWorld България, pcworld

Инженерите на Samsung са оборудвали CFG70 с лесен за употреба UX интерфейс, допълнен със специална гейминг функционалност посредством интуитивно табло, което позволява на потребителите да променят и персонализират настройките на играта. Мониторът също предлага редица бутони за бърз достъп, намиращи се в предната и задната част на дисплея, с които лесно могат да се коригират настройките. 

Характерен е и дизайнът на CFG70, който съчетава извивка с радиус 1800R и широк зрителен ъгъл от 178 градуса, съответстващи точно на формата на човешкото око. Осигурено е дори, “звуково-интерактивно” LED осветление, което според официалната информация от Samsung допълнително създава визуален реализъм и помага геймърите да останат фокусирани по време на играта.

За съжаление, от компанията не назовават цената на първия извит геймърски монитор с Quantum dot технология. Но едва ли ще чакаме дълго, за да я научим.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.