Ето ги спецификациите на най-мощната геймърска NVIDIA видеокарта

За геймърите, на които не са им достатъчни възможностите на стандартна видеокарта GeForce GTX 1080, компанията NVIDIA готви ново решение на базата на GPU чип GP102. А характеристиките на ускорителя GeForce GTX 1080 Ti вече са известни. Вижте ги и вие.

Излизането на новия вариант на графичния ускорител Titan X (на снимката) показа, че NVIDIA продължава да е технологичен лидер в сферата на дискретните геймърски видеокарти. Цената от $1200 обаче е твърде висока за повечето почитатели на игрите, така че моделът е по-скоро имиджов, отколкото практичен или пазарно значим. Затова появата на видеокарта GeForce GTX 1080 Ti, беше неизбежно и въпрос само навреме. А ето, че сега станаха известни и характеристиките на това VGA решение, базирано на GPU чип GP102.

Според данните, до които са се добрали колегите от ресурса WCCFTech, графичният процесор на видеокартата GeForce GTX 1080 Ti ще работи в донякъде орязана конфигурация, съдържаща 3328 активни ядра CUDA, 208 текстурни блока и неизменните 160 модула за растерни операции. Общата производителност на този чип, който работи на честоти 1503/1623 MHz, се оценява на 10 тера-FLOPS. Много е вероятно да има и възможност за по-нататъшен овърклок, тъй като, както знаем, всички GPU чипове Pascal се клокват доста добре. Гарантирана е и поддръжката на всички съвременни API: DirectX 12_1, OpenGL 4.5, Vulkan и OpenCL, както и CUDA.

Видеокартата NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti ще бъде снабдена с 12GB GDDR5X видеопамет с 384-битова шина. При ефективна чeстота от 8 GHz максималната пропускателна способност на паметта ще бъде 384 GB/s. Подобно на стандартната GeForce GTX 1080 версия, GeForce GTX 1080 Ti ще поддържа работа в SLI тандем с помощта на двуканален съединителен мост. Максималната резолюция, възпроизвеждана на екрана ще е 7680 × 4320 при 60Hz.


Ето ги спецификациите на най-мощната геймърска NVIDIA видеокарта

© PCWorld България, pcworld

Новата видеокарта ще има Display Port 1.4, HDMI 2.0b и класически двуканален DVI-D конектори. Ще има също два конектора за захранване, но само един от тях ще бъде 8-иглен. Това би трябвало да е достатъчно предвид TDP рейтинга от 250W.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.