Излиза Enermax Revolution Duo: PSU с ръчно управление на вентилаторите

Новите захранващи блокове Enermax Revolution Duo се отличават също с висок КПД и наличие на два вентилатора – нестандартен инженерен подход, който производителят аргументира с растящата популярност на РС шаситата с планка, разделяща системния отсек на две части и по този начин ограничаващ свободната циркулацията на въздуха

Компанията Enermax е добре позната на РС потребителите у нас както с охладителите си, така и с обширния си асортимент от захранващи блокове за всякакви бюджети и вкусове. А ето, че наскоро този асортимент беше разширен и още, при това с много интересни PSU модели. Те се наричат Revolution Duo и с отличават с висок КПД, мощности от 500, 600 и 700 W, както и с наличието на два вентилатора. Този нестандартен инженерен подход в Enermax аргументират с растящата популярност на РС шаситата с планка, разделяща системния отсек на две части и по този начин ограничаващ свободната циркулацията на въздуха.

Enermax Revolution Duo 500/600/700 W

Новите захранващи устройства Enermax Revolution Duo са с минимални за своя ATX-съвместим формат размери (140 × 150 × 86 мм) и са оборудвани с постоянно прикрепени кабели в найлонова оплетка. И двата инсталирани в PSU блока вентилатори са монтирани на шаси от тип Twister със средно време между отказите от 160 000 часа. По-големият от вентилаторите (с диаметър 100 мм) служи за вкарване на въздух в PSU корпуса и работи със скорост 710–910 об/мин. Неговият 80-милиметров “колега” извежда нагретия въздух навън, работейки със скорости от 1042 до 1380 оборота в минута. 

Интересно е също, че на корпуса на захранването има и регулатор за ръчно управление на скоростта на въртене и на двете перки. С нейна помощ 100мм вентилаторът може да бъде ускорен до 1200 об/мин, а 80-милиметровият – до 2000 об/мин. По подразбиране моторите на перките се захранват със 7,5 V напрежение, а при този “овърклок” то се увеличава до към 12V, но без всякакъв риск за самото устройство.

 

Триото захранващи блокове Enermax Revolution Duo 500/600/700 W (чиито основни характеристики можете да видите в талбицата по-долу) носи сертификат 80 PLUS Gold и се отличава с КПД от 87–92 % при натоварване в диапазона 20 % до 100 % от максималния, отбелязва още производителя.


Излиза Enermax Revolution Duo: PSU с ръчно управление на вентилаторите

© PCWorld България, pcworld

Засега от компанията не разкриват точната цена на трите нови Revolution Duo модела, но те ще станат ясни при излизането на устройствата на пазара, което би трябвало да е факт съвсем скоро.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.