Достъпният лазерен печат е основен акцент в нови HP LaserJet принтери

При всички шест нови принтерни устройства от фамилията HP LaserJet Pro съществен акцент са и възможностите за лесен мобилен печат от смартфон, таблет или лаптоп с Wi-Fi Direct без нужда от достъп до мрежата на компанията.

Лазерният печат не винаги се е славел като особено достъпен (поне от гледна точка на цената на принтерите), но все пак съществуват решения, които показват и точно обратното. Точно такива с шестте нови, бързи и ценово достъпни монохромни лазерни принтери с поддръжка на мобилен печат HP LaserJet, които американският производител представи вчера с идеята да покрие нуждите в малките офиси.  Обновената линия принтери HP LaserJet е сред най-продуктивните в своя клас, като осигурява между 15 и 20% по-висока скорост на печат при всеки модел от сериите M100 и M200, твърдят от компанията.

В показателя достъпност пък претенции за “най” титлата имат новите серии принтери HP LaserJet Pro M12 и многофункционалните устройства HP LaserJet Pro MFP M26. Според офижиалната информация, това са най-достъпните модели, които HP е представяла до този момент в тези класове. Те са предназначени за индивидуални потребители и малки работни екипи от максимум трима души, които да печатат от 100 до 1 000 стр./месец със скорост на печат до 18 стр./мин. HP LaserJet Pro M12 и HP LaserJet Pro MFP M26 би трябвало да са вече на пазара в ЕС, където цената им започва от 79 евро с ДДС.


Достъпният лазерен печат е основен акцент в нови HP LaserJet принтери

© PCWorld България, pcworld

Интересни са и машините от компактната серия M100, която включва достъпни и енергийно ефективни устройства, осигуряващи “надеждни резултати с минимална намеса” и скорост на печат до 22 стр./мин. Тези принтери са предназначени за малки работни екипи от максимум петима потребители, които да печатат от 150 до 1 500 стр./месец. Моделът HP LaserJet Pro M102w вече е на пазара в EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), където се предлага на начална цена от 99 евро. През следващите дни трябва да се появи и HP LaserJet Pro MFP M130, който ще струва 139 евро.


Достъпният лазерен печат е основен акцент в нови HP LaserJet принтери

© PCWorld България, pcworld

Серията устройства M200 пък осигурява скорост от 28 стр./мин. и е подходящ избор за малките предприятия, за които производителността е важна, особено при положение, че времето за  разпечатване на първа страница е само 7 секунди. Тя е предназначена за малки работни екипи от до петима потребители, които да печатат до 2 500 стр./месец и имат нужда от автоматичен двустранен печат (който е стандартна характеристика на всички HP M200 модели). Тук първият модел, който ще се появи на пазара е HP LaserJet Pro M203dw с начална цена от 179 евро, а след 1 декември трябва да излезе и HP LaserJet Pro MFP M227fdw (249 евро).

При всички нови принтерни устройства от фамилията HP LaserJet Pro съществен акцент са и възможностите за лесен мобилен печат от смартфон, таблет или лаптоп с Wi-Fi Direct без нужда от достъп до мрежата на компанията. Бизнес потребителите вероятно ще оценят по достойнство и фирмената технология HP Auto-On/Auto Off, която може да им спести съществена част от сметките за ток.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.