Нови монитори Philips “затварят очи” в името на конфиденциалността

Последното поколение бизнес монитори Philips, представено в модели с диагонал 27”, 24” и 22”, е екипирано с вградени уебкамери, които се показват само при нужда. Във всички останали случаи, те се прибират, така че да не оставят шанс на хакерите да ви следят през това “всевиждащо око”.

Страховете на по-параноично настроените интернет потребители, че техните уеб-камери могат да се окажат лесна за използване „врата“ за хакери и шпиони, изглежда не са лишени от основания. Във всеки случай, не друг, а самият директор на ФБР Джеймс Комей по време на скорошна конференция в Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS) е препоръчал компютърните уебкамери да бъдат покривани. Марк Зукърбърг също покрива камерата на своя лаптоп със самозалепваща лента. Но отскоро има и по-елегантни решения за защита на личното пространство в сравнение с лепенките – поне що се отнася до компютърните монитори.

Такива предоставя последното поколение бизнес монитори Philips, представено под формата на модели с диагонал 27”, 24” и 22”, които могат да “затварят очи” в името на конфиденциалността. Казано иначе, те имат вградени уебкамери, които се показват само при нужда. Прибирането и издигането става съвсем лесно – с леко движение с пръст. Идеята е ясна: ако камерата е необходима по време на онлайн конференция, например, тя се показва. Във всички останали случаи, тя изчезва и не оставя шанс на хакерите да ви следят през това “всевиждащо око”.


Нови монитори Philips “затварят очи” в името на конфиденциалността

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, това е само една от интересните характеристики на новите бизнес монитори на Philips. Подобно на повечето изделия на марката за този сегмент, новите са екипирани със специфични черти, подпомагащи производителността. Например ултра тънка рамка, която позволява създаване на удобни матрици от няколко долепени монитора. Осигурени са високоскоростни интерфейси като DisplayPort и HDMI, като се поддържа и топология на свързване от тип „звезда“, т.е. възможността за свързване на серия устройства само с един кабел между всеки две от тях. По този начин може да се направи конфигурация само с по един DisplayPort кабел между всяка група монитори, което елиминира плетеницата от кабели.


Нови монитори Philips “затварят очи” в името на конфиденциалността

© PCWorld България, pcworld

Новите дисплеи съдържат и специални сензори, които поддържат консумацията на енергия възможно най-ниска. Такова е наложеното вече решение PowerSensor, например, което може да усети кога потребителят е на бюрото си и автоматично намалява яркостта, ако той напусне работното си място. Тази функция сама по себе си може да намали разходите за енергия с до 80%, а също така удължава живота на дисплея, твърдят от компанията MMD, която произвежда мониторите с марка Philips.


Нови монитори Philips “затварят очи” в името на конфиденциалността

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация от производителя, моделът Philips 272B7QPTKEB вече е наличен у нас, където се предлага на препоръчителна крайна цена от 1169 лв. с ДДС, а 241B7QPJKEB и 221B7QPJKEB ще се появят съответно през последното тримесечие на 2016 и първото тримесечие на 2017 г.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.