С новото РС шаси S340 Elite и NZXT става “VR-ready”

Компанията NZXT пуска на пазара подобрена версия на своя популярен mid-tower модел с подобрен дизайн, VR свързаност, прозрачен панел от заздравено стъкло и редица други удобства.

Появата на VR игрите вече започва да променя както РС индустрията, така и традиционното оформление на самите компютри. Тази тенденция се подчертава отлично от обявеното тези дни ново РС шаси S340 Elite на компанията NZXT, което по същество е модифицирана версия на техния популярен mid-tower модел S340. Новият със сигурност има шанс да стане не по-малко популярен като се има предвид, че се отличава с редица подобрения като зрелищен страничен панел от заздравено стъкло, повече USB портове за VR хедсети, специална система за кабелен мениджмънт, удобна закачалка за VR шлем или слушалки и др.

Всъщност NZXT не въвеждат кой знае какви дизайнерски чудеса, но споменатата закачалка е едновременно характерен и удобен елемент. Тя не е постоянно прикрепена към  шасито, а е с магнит, така че, ако не ви харесва как стои отпред, можете да я преместите където ви допада повече. Тя също така може да бъде разделена на две, така че да е удобна за навиване и на по-дълги кабели.

Системата за кабелен мениджмънт има своето продължение и вътре в кутията, където специални сплитове и скоби се грижат за спретната подредба на жиците, а стоманена пластина разделя вътрешното пространство за по-голямо удобство.


С новото РС шаси S340 Elite и NZXT става “VR-ready”

© PCWorld България, pcworld

Подобно на S340, новият модел позволява монтаж на две 2,5-инчови SSD устройства върху клетката за захранването, но дава възможност за слагане на такива и пред нея. Предвидено е място за слагане и на до три 3,5-инчови хард диска.

За целите на охлаждането са предвидени един 120мм вентилатор в горната част и един със същия размер на задния панел. На предния могат да се сложат два 140mm или 120mm вентилатора, като шасито поддържа също и течни охлаждания със 120mm/140mm радиатори.


С новото РС шаси S340 Elite и NZXT става “VR-ready”

© PCWorld България, pcworld

Шасито NZXT S340 Elite добавя към стандартния чифт предни USB 3.0 портове още два USB 2.0 конектора, както и HDMI порт с VR поддръжка. Това, заедно с удобната магнитна закачалка, според компанията, би трябвало да го направи “VR-ready” – разбира се, при наличие и на подходящия “пълнеж” от адекватни компоненти.

Според официалната информация, РС кутията NZXT S340 Elite вече може да се търси на европейския пазар, където препоръчителната цена на модела е около 100 евро.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.