Philips отново с голяма кошница дисплейни иновации за IFA 2016

Най-големият 4K извит дисплей на пазара, най-тънкият монитор в света, екрани с нова технология UltraColor и изскачаща камера за подобрена сигурност в офиса са някои от иновациите, с които марката Philips ще се опита да събере очите на посетителите в зала 22 на тазгодишното изложение IFA

Едно традиционно европейско изложение за потребителска електроника като IFA, чието тазгодишно издание започва в петък, 2 септември, е естествено форум за изява на водещите европейски производители, какъвто е например MMD, лицензният партньор на Philips Monitors. Затова и съвсем естествено да се очаква сериозна изява на дисплейните технологии с  въпросната марка и тази есен. А ако съдим от последната официална информация от компанията, очакванията ни няма да бъдат излъгани. Защото за IFA 2016 Philips се е подготвила да представи цяла серия от иновации за бизнес професионалисти и домашни потребители. На фиирмения щанд в зала 22 например ще могат да се видят демонстрации на новата технология Ultra Color с широка цветова поддръжка, интегрирана в „най-тънкия монитор на пазара“; най-новия извит 4K екран на марката с диагонал 40 инча; дисплеи с уеб камера, която изскача само при нужда, както и предварителен поглед върху „други иновации от бъдещето“.

Централно място в тазгодишната зрелищна експозиция на Philips ще заема новият фирмен 40-инчов извит модел, който според компанията е и най-големият 4K извит монитор на пазара. Този модел, който ще е наличен за закупуване през четвъртото тримесечие на годината, се отличава с еднакви зрителните разстояния между ъглите и центъра – така на потребителите се налага по-малко да извъртат глава, за да виждат съдържанието в ъглите, което, разбира се, е доста по-удобно при гледане.

Но 40-инчовият 4K модел няма да е единственият извит Philips дисплей на изложението: посетителите на IFA могат да видят предварително и очаквания скоро модел X7 Frameless 21:9 в 34-инчов размер. Този ултра тънък мониттор с възможност за настройка по височина, Quad HD резолюция и вграден звук трябва да се появи по-късно през настоящата година.


Philips отново с голяма кошница дисплейни иновации за IFA 2016

© PCWorld България, pcworld

Силен ще бъде и акцентът върху фирмената технология UltraColor, която осигурява на мониторите поддръжка на доста широк цветови спектър – 85-95% от NTSC пространството в зависимост от специфичния модел, в сравнение с типичното покриване на 72% от NTSC при обикновените модели. Според Philips,  pо-точното цветово възпроизвеждане на дисплеите UltraColor премахва приближенията и догадките при онлайн пазаруване, a видео редакторите, дизайнерите и фотографите могат да са по-сигурни, че цветовете на екрана са максимално близки до тези в реалния живот.


Philips отново с голяма кошница дисплейни иновации за IFA 2016

© PCWorld България, pcworld

Тази иновативна технология е включена в няколко дисплея, които ще бъдат показани на IFA, включително нови устройства от E-серията, пусната през това лято, както и в тънките монитори от линията C7, която трябва да се появи през последното тримесечие на 2016 г. На IFA ще бъде показан 24-инчовият модел, който при дебелина от само 5.2 мм, изобразява 90% от NTSC спектъра, заедно с технология Flicker-free, широки зрителни ъгли и безрамков дизайн.


Philips отново с голяма кошница дисплейни иновации за IFA 2016

© PCWorld България, pcworld


Посетителите, очакващи подобрение в сигурността в офиса пък вероятно ще харесат първия дисплей Philips с изскачаща уеб камера. Новообявеният 27-инчов монитор блокира потенциалната дупка за шпионаж за хакерите като предлага уеб камера, която се показва, само когато е нужна, а през останалото време е скрита в корпуса на дисплея. Този монитор би трябвало да е наа пазара през следваите дни.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.