CHERRY MC 4000 – достъпен, прецизен и бърз мишок за професионалисти

Според производителя, новата мишка CHERRY MC 4000 е оптимизирана за професионална употреба и в сценарии, изискващи бързина и прецизност. Очакваме я на пазара от септември на препоръчителна крайна цена от €30.

Родните РС ентусиасти познават марката CHERRY главно като създател на качествените механични превключватели, използвани най-вече в геймърските мишки и клавиатури, но кой знае защо по-малко известен факт е, че едноименната компания произвежда и сама доста качествена периферия от този тип, като при това я предлага на доста прилични цени. Най-прясната илюстрация е обявения миналата седмица нов “гризач” CHERRY MC 4000, който, по думите на производителя, е оптимизиран за професионална употреба и в сценарии, изискващи бързина и прецизност.

За тези две характеристики допринасят най-много висококачественият оптичен сензор и лесно плъзгащата се материя на корпуса, която обхваща изцяло долната част на мишката, отличаваща се също със симетричен дизайн (позволяващ удобна работа с лява и дясна ръка) и 6 бутона.


CHERRY MC 4000 – достъпен, прецизен и бърз мишок за професионалисти

© PCWorld България, pcworld

Оптичният сензор на MC 4000 може да сканира с 1000 или с 2000 DPI, като конкретният режим се обозначава с един от двата цвята на подсветката – син или червен. Високоскоростният датчик за движение регистрира махове със скорост до 1,5 м/с, така че бързината изглежда не подлежи на съмнение.


CHERRY MC 4000 – достъпен, прецизен и бърз мишок за професионалисти

© PCWorld България, pcworld

От компанията специално подчертават и ергономичността на удобната и за двете ръце мишка CHERRY MC 4000, която, по техните думи, осигурява максимален комфорти и при много продължителна работа. Според официалната информация, новият представител на мишото семейство с марка CHERRY ще бъде на пазара от септември на препоръчителна крайна цена от €30.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.