И AOC се включва във VR надпреварата със собствен шлем

AOC VR oblique е първият хедсет за виртуална реалност на известния производител на монитори, който обаче изглежда няма да е последният. За съжаление, от компанията предоставят единствено снимки, без да уточняват спецификации или срокове за пазарна поява.

РС мониторите едва ли ще се превърнат в отживелица в близко бъдеще, но производителите, чийто основен бизнес са този тип изделия попоглеждат и към бъдещето, което, както всички очакват, е свързано с виртуалната реалност.  Или поне така твърдят аналитиците, като например тези от Goldman Sachs, които в свой доклад, публикуван през януари 2016 г. посочват, че виртуалната реалност „има потенциал да се разрасне до мултимилиардна индустрия и вероятно ще промени пазара, така, както появата на персоналния компютър“.  Е, дали това ще се случи наистина, все още подлежи на съмнение, но наистина възможните VR приложения са доста многобройни. освен очевидните приложения като игри и военна индустрия, виртуалната реалност може да се използва още за видео забавления, събития на живо, образование, здравеопазване, инженерни разработки и дори в магазините и при продажбите на имоти.

Предвид всичко това не е особена изненада и поредният анонс на “дисплей за виртуална реалност”. Той идва от приключилото вчера изложение Gаmescom 2016, a негов автор е добре познатата с мониторите си компания AOC. Както сигурно се досещате, става въпрос за VR шлем (или хедсет, ако предпочитате). В случая той носи наименованието AOC VR oblique и по всичко личи, че това е само прототип на продукт, чийто пазарен дебют тепърва предстои. За съжаление, от AOC предоставят единствено снимки, без да уточняват спецификации, цена или срокове за пазарна поява.


И AOC се включва във VR надпреварата със собствен шлем

© PCWorld България, pcworld

 По думите на фирмения директор „Маркетинг и бизнес управление“ за региона EMEA Стефан Зомер обаче, новият VR “шлем е само началото на блестящи разработки” и “клиентите на AOC могат да очакват още по-вълнуващи продукти в не толкова далечно бъдеще.” Е, явно трябва да поизчакаме, за да научим повече …

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.