Скоро идват OMEN X – нова серия могъщи геймърски “поличби” от HP

Новата линия съдържа настолен компютър OMEN X Desktop, преносим OMEN 17 Laptop, извит екран OMEN X Curved Display и аксесоари OMEN, разработени съвместно със SteelSeries, всички от които са създадени с една цел – гейминг до забрава.

Сравнително доскоро геймингът като че не беше сред особено приоритетните направления в развитието на РС техниката на американската компания HP, но по всичко личи, че това е на път да се промени. Поредният индикатор за тази тенденция е представената тези дни нова линия от гейминг продукти, предназначени специално за най-взискателните почитатели на компютърните игри. Тя се нарича OMEN X и съдържа  настолен компютър OMEN X Desktop, преносим OMEN 17 Laptop, извит екран OMEN X Curved Display и аксесоари OMEN, разработени съвместно със SteelSeries, всички от които са създадени с една цел – гейминг до забрава.

Предложенията от серията OMEN X са продължение на обявеното в края на май унифицирано гейминг портфолио на HP, чиято цел е да увеличи максимално игровата производителност. Марката OMEN X се фокусира върху свръх-надеждни и висококапацитетни продукти, създадени, по думите на компанията, “да осигурят безкомпромисни иновации за гейминг потребителите”. А ако се съди от хардуера, въпросните изделия са напълно в състояние да го направят, при това без да се напъват особено.

Серията геймърски компютри HP OMEN X Desktop например дава на играчите най-новите графични технологии, в т.ч. двучипови видеокарти NVIDIA GeForce GTX 1080, процесори от 6-то поколение Intel Core i5/i7 с възможност за овърклок и възможност за VR и 4K забавления,  дори и при най-взискателните игри.


Скоро идват OMEN X – нова серия могъщи геймърски “поличби” от HP

© PCWorld България, pcworld

Специално отбелязване тук заслужават нетрадиционният кубичен дизайн и оригиналната охлаждаща система за компютрите, с която геймърите ще се възползват от максималната производителност и пълния потенциал на хардуера. Специалната система за контрол на температурата на HP включва трикамерен дизайн за разделяне на компонентите и оптимизиране на температурата с отделно охлаждане във всяка камера. Освен това OMEN X Desktop осигурява поддръжка на до три 120-милиметрови радиатора за водно охлаждане с отвори на горния капак и стойка, издигаща кутията на разстояние от повърхността, което от своя страна спомага за засмукването на студен въздух и оттам за максимална вентилация.


Скоро идват OMEN X – нова серия могъщи геймърски “поличби” от HP

© PCWorld България, pcworld

Допълнителни удобства за потребителите идват с безинструментния достъп до хардуерните компоненти (фиксирани без нуждата от крепежни елементи) и със софтуера OMEN Control, който дава възможност за цялостно управление на РС дизайна, в т.ч. за персонализиране на LED осветлението и за коригиране на яркостта на подсветката в реално време.

Не по-малко впечатляващо звучи и последният лаптоп от серията OMEN с диагонал на екрана от 17,3 инча (43,9 см), който е предназначен изцяло за т.нар. „пърформанс геймъри“. Според производителя, оборудваният с най-новата графика NVIDIA GeForce GTX (1060 и 1070) преносим компютър HP OMEN 17 Laptop е сред най-производителните геймърски лаптопи на пазара в момента и най-лесно преносимите такива с дебелина от 32,9 мм и тегло от 3,2 кг. Въпросният ноутбук се отличава също с поддръжка на виртуална реалност (VR-Ready), качествен G-SYNC-дисплей с висока резолюция (до 4К) и с мощна 95-ватова батерия, осигуряваща до “7,25 часа време за работа”.

Достойно попълнения в геймърската фамилия “поличби” на НР е и новият извит монитор OMEN X Curved Display, който има за цел да осигурява високо ниво на реализъм и усещане за потапяне в картината. Извитият дисплей е първият на HP с технологията NVIDIA G-Sync и съчетава най-новите екранни технологии с по-голям избор за потребителите, които търсят едновременно широки зрителни ъгли и плавен гейминг.


Скоро идват OMEN X – нова серия могъщи геймърски “поличби” от HP

© PCWorld България, pcworld

 

На ориентираните към високото качество геймъри вероятно ще допаднат и новите аксесоари, разработени съвместно с небезизвестната в този бранш компания SteelSeries. Асортиментът включва слушалките с олекотена конструкция OMEN Headset with SteelSeries, клавиатурата OMEN Keyboard with SteelSeries, която дава възможност за персонализация на подсветката с над 16,8 млн. цвята, мишката осветяване и 6 програмируеми бутона OMEN Mouse with SteelSeries с RGB, както и специалната подложка OMEN Mouse Pad with SteelSeries.


Скоро идват OMEN X – нова серия могъщи геймърски “поличби” от HP

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация от компанията, настолният компютър OMEN X Desktopсе очаква на пазара в EMEA през септември на начална цена от 2 299 евро. Като самостоятелен продукт на стартова цена от 599 евро по това време ще се предлага и шасито OMEN X . Пак тогава в нашия регион трябва да стане достъпен и 17-инчовият OMEN Laptop, чиято начална цена е 1 499 евро, както и аксесоарите OMEN by HP with SteelSeries, които ще се предлагат на цени от:79,99 евро за слушалките OMEN; 99,99 евро за клавиатурата, 59,99 евро за мишката и 19,99 евро за подложката.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.