NVIDIA засега няма да пуска наследник на SHIELD Tablet K1

У нас SHIELD таблетите така и не бяха официално пуснати в продажба, но на запад се радваха на добро приемане

Миналата седмица NVIDIA пусна втората версия на SHIELD таблета си - SHIELD Tablet K1, а по-рано през настоящата годината друго подобно на таблет устройство на NVIDIA беше забелязано във FCC, което водеше до заключение, че може би NVIDIA подготвя нов таблет. Изглежда обаче плановете за нов таблет в SHILED серията няма да се осъществят.

Това сочат данни на Android Police, които са забелязали, че NVIDIA е оттеглила подадените към FCC документи. Според заявката, компанията се е отказала от продукта поради „бизнес причини“, без да има повече подробности. Според Android Police това е резултат от спада в продажбите на таблети и от NVIDIA са решили да пренасочат ресурсите си.

У нас SHIELD таблетите така и не бяха официално пуснати в продажба, но на запад се радваха на добро приемане. Изглежда обаче конкуренцията в лицето на Apple и Samsung прави условията за нов модел неподходящи.

И въпреки, че в близко бъдеще явно няма да има нов SHIELD таблет, това не е гаранция, че в даден момент компанията няма да реши отново да се появи на пазара.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.