AMD представи нова видеокарта насочена към еСпорт геймърите

Видеокартата има тихо охлаждане, консумация на енергия под 75 вата и ще се продава на цени стартиращи от 109 щатски долара (в САЩ).

Вчера 09.08 AMD пусна новата графична карта Radeon RX 460, която е насочена към еСпорт геймърите.

Видеокартата има тихо охлаждане, консумация на енергия под 75 вата и ще се продава на цени стартиращи от 109 щатски долара (в САЩ).

Radeon RX 460 се възползва от предимствата на новото поколение DirectX 12 и Vulkan API. Тя разполага с до 14 изчислителни единици, 2/4 GB GDDR5 памет и 2.2 TERAFLOPS изчислителна мощност.


Основни характеристики:

- 1080p гейминг: Оптимизирана за най-популярните резилюции, на които играят геймърите днес, картата Radeon RX 460 осигурява добра кадрова скорост на резолюция 1080p в заглавия като League of Legends, Overwatch и DOTA 2. Virtual Super Resolution изглажда изображението, а AMD Freesync премахва накъсването.

- Cool & Quiet гейминг: вентилаторите на картата са с възможност за работа в „silent gaming“ режим, което е постижимо благодарение на Polaris архитектурата оптимизирана за 14nm FinFET процеса. Базираната на Polaris архитектурата графична карта Radeon RX 460 интелигентно се адаптира към температурата на чипа и напълно изключва вентилаторите при бездействие и слаби гейминг натоварвания.

- HDR: с чисто нов дисплей-енджин, картата Radeon RX 460 е готова да подкрепи новото поколение HDR съдържание и дисплеи за възпроизвеждане на HDR  видео и игри.

Наличност

Графичните карти Radeon RX 460 са достъпни на пазара от днес в цял свят.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.