Видеопаметта може да нарасне до над 1ТВ с нови AMD Radeon Pro карти

Такива възможности има професионалната графична карта Radeon Pro Solid State Graphics (SSG), благодарение на които към стандартната видеопамет могат да се добави още до 1ТВ посредством полупроводников диск. Заедно с нея още три нови профи решения ще излязат на пазара до края на годината.

След като анонсира интересните за масовата публика потребителски видеокарти от последно поколение Radeon RX 480, 470 и 460, беше логично да очакваме от AMD и пускането на професионални видеокарти на базата на новата 14 nm архитектура Polaris. И компанията направи точно това по време на мероприятието SIGGPARPH 2016, където бяха представени няколко модела, включително Radeon Pro WX 7100, WX 5100 и WX 4100. Всички тези графични карти са еднослотови и, според AMD, съществено увеличават производителността в сравнение с предишните серии Fire Pro, така че сигурно ще допаднат както на производителите, така и на потребителите на модерните работни станции.

Може би най-интересният модел от новата линия обаче е т.нар. Radeon Pro Solid State Graphics (SSG), оборудван с M.2 слот, към който могат да се включват полупроводникови дискове (SSD). С тях може да се разширява бордовата видеопамет с цел да се ускори работата в някои специфични професионални приложения, използващи много големи масиви от данни (напр. видеомонтаж, GPU-базирана обработка на данни, VR изчисления и др.). Така, докато останалите професионални видеокарти на AMD могат да предоставят най-много до 32GB видеопамет, то моделът Radeon Pro SSG поддържа възможност за SSD разширение с капацитет до 1TB.

Разбира се, останалите нови професионални графични карти от серията Radeon Pro също не са за пренебрегване. Те са сглобени само от най-класни компоненти, способни са да работят дори в екстремни условия и са оптимизирани за използване с широк спектър професионални приложения. според официалната информация, те ще излязат на пазара през последното тримесечие на годината и ще се предлагат с 3 или 7 години гаранция. AMD ще предлага на купувачите им да се абонират и за т.нар. VIP-статус, който осигурява постоянна денонощна поддръжка с време за отговор до 5 мин.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.