QHD резолюция за геймъри: излизат два нови 24-инчови монитора AOC AGON

Освен с резолюция от 2560 x 1440 пиксела, новите монитори AGON AG241QG и AGON AG241QX, които ще стигнат до нашия пазар през следващите два месеца, се отличават с бърз TN панел с време за реакция 1 ms, Flicker-free технология, ергономичен дизайн и редица “бонуси” специално за геймърите.

След като през пролетта AOC обеща на геймърите нова, специално създадена за тях серия монитори, компанията се захвана усилено да изпълнява обещанието си, тъй като по план до края на годината във въпросната линия трябва да има цели 10 модела. Някои от тях вече са на пазара, но през август и септември българските почитатели на игрите ще могат да избират и между още два монитора от гейминг серията AGON.

Става въпрос за два  24-инчови дисплея с QHD резолюция: моделът AG241QG, който се отличава със 165 Hz честота на опресняване, NVIDIA G-Sync и NVIDIA ULMB поддръжка, и AG241QX, който идва със 144 Hz честота на опресняване и Adaptive-Sync технология. И двата нови монитора от серията са екипирани с бърза TN матрица с време за реакция от 1 ms, така че игрите със сигурност ще вървят без насичане, накъсване на изображението и замазване на движещите се обекти.

Разбира се, мониторите AG241QG и AG241QX имат и други предимства. Сред тях е AOC Ergo Dial стойката, която дава възможност за настройка на височината на екрана според индивидуалните нужди, както и възможности за завъртане и накланяне.

AOC AGON мониторите AG241QG и AG241QX

При продължителни гейминг сесии е важен също комфортът за зрението, а в случая той е подобрен с фирмената технология Flicker-free, която намалява трептенето, за да елиминира дискомфорта и умората на очите. Моделът с Adaptive-Sync отива дори по-далеч в това отношение, предлагайки режим Low Blue Light, който намалява агресивната синя светлина с къси дължини на вълната, без да жертва качеството на цветовете.


QHD резолюция за геймъри: излизат два нови 24-инчови монитора AOC AGON

© PCWorld България, pcworld

Естествено, предвидени са и куп допълнителни специализирани геймърски възможности. Такива решения са например AOC Low Input Lag (малко входно закъснение на сигнала), AOC Shadow Control (контрол на сенките) и AOC Game Mode Presets (геймърски режими) върху специалния блок с бутони. Малкото закъснение на сигнала гарантира, че командите на геймърите се изпълняват без закъснение, а AOC Shadow Control бързо настройва контраста за по-добра видимост в областите на фокус, без да влошава качеството на останалите области от изображението. Бутоните за настройка са перфектни за удобно превключване между различни режими на изображението. Запазването на конфигурации и моменталното им активиране при нужда никога не са били по-лесни.

Според официалната информация, мониторът AOC AGON AG241QX ще бъде наличен на нашия пазар през август на препоръчителна крайна цена от 899 лв. с ДДС, а AOC AGON AG241QG – през септември на цена от 1199 лв. с ДДС.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.