Мониторът мечта според Dell: 4K, 120 Hz, 0,1 ms, OLED … и цена $5000

Новият монитор Dell UltraSharp UP3017Q изглежда има всичко, което биха искали дори най-взискателните към изображението потребители – без значение дали се геймъри, киномани, дизайнери или аниматори. Като единственият сериозен недостатък на модела се очертава цената …

Ако имаше идеален монитор, той вероятно много би приличал на чисто новия модел UltraSharp UP3017Q на компанията Dell, която очевидно е решила да разглези дори най-безкомпромисните и взискателни към изображението потребители – без значение дали се геймъри, киномани, дизайнери или аниматори.

30-инчовият монитор Dell UltraSharp UP3017Q е базиран на OLED матрица и може да се похвали със зашеметяващия динамичен контраст от 400 000:1, както и с възможност да възпроизвежда 1.07 млрд. цвята.

Не би трябвало да има каквито и да било забележки по отношение на резолюцията на екрана, която е 4K (3840×2160), или към честата на обновяване на картината от 120 Hz. При това мониторът е съвсем достоен за гейминг не само на хартия, но и на практика, тъй като скоростта за реакция на пикселите е само 0,1 ms.


Мониторът мечта според Dell: 4K, 120 Hz, 0,1 ms, OLED … и цена 00

© PCWorld България, pcworld

 

Мониторът е екипиран също с USB Type-C, HDMI 2.0 и miniDP 1.2 портове, така че като единствен сериозен недостатък се налага цената от $5000, на която са решили да го предлагат от Dell. Като се имат предвид ексклузивните характеристики обаче тя изглежда поне донякъде оправдана. За нас като потребители остава да се надяваме, че в бъдеще ще се появят още такива модели, така че цената им да стане по-достъпна.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.