Google ще прави собствени умни часовници на базата на Android Wear?

Засега не става ясно кога евентуално може да се очаква излизането на новите умни часовници на Google, но може да се предполага, че поне два разработвани в момента модела ще дебютират наесен, едновременно с новата версия на Android Wear.

През последните дни в Мрежата усилено циркулират слухове, че Google възнамерява да пусне собствени смартфони, които ще се предлагат паралелно с Nexus моделите, които по принцип също са нейни, но се разработват съвместно с други хардуерни партньори. Изглежда обаче, че смартфоните няма да бъдат единствената самостоятелна нова хардуерна инициатива на интернет гиганта – според осведомени източници, компанията смята да пусне и собствени умни часовници.

По данните на споменатите източници, в момента се разработват два модела часовници на Google. Едната от версиите се подвизава под кодовото наименование Swordfish и за нея се очаква да има компактни размери, кръгъл дисплей, един-единствен бутон и базови функционални възможности. В същото време версията с кодово име Angelfish ще се отличава с по-голям корпус (от 42 до 46 мм), кръгъл дисплей и три бутона. В този случай се предвижда и използването на редица допълнителни компоненти, с които могат да се разширяват функциите на часовника – модул за LTE връзка, GPS навигатор, сензор за сърдечен ритъм. Това означава, че най-вероятно въпросното устройство ще може да се използва и самостоятелно, а не само като смартфон придружител. И двата умни часовника на Google, разбира се, ще работят под управлението на специализираната фирмена ОС Android Wear. Очаква се те да разкрият по-добре възможностите и на платформата Google Assistant.

За съжаление, засега не се съобщава нищо за това кога евентуално може да се очаква излизането на новите умни часовници на Google. С голяма доза вероятност обаче може да се предполага, че те ще дебютират наесен, едновременно с новата версия на Android Wear.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.