Вижте Xbox One S - най-компактната гейм конзола на Microsoft досега

Обявената по време на изложението E3 нова гейм конзола Xbox One S е с 40% по-малка от оригиналната Xbox One, но това в никакъв случай не е за сметка на възможностите, уверяват от Microsoft.

По традиция значителна част от фокуса на изложението за електронни забавления Е3 е съсредоточен върху игрите и цифровото съдържание, но, естествено, немалко внимание се обръща и на хардуера. А когато става въпрос за джаджи за гейминг, просто няма как да се мине без конзоли. А по време на тазгодишното издание на шоуто своя принос в този сегмент както обикновено дават “обичайните заподозрени”, сред които неизменно фигурира и Microsoft. За представянето си тази година технологичният гигант избра да покаже Xbox One S – своята нова игрова конзола, която е и най-компактната във фирмената линия досега.

Xbox One S е с 40% по-малка от оригиналната Xbox One, но това в никакъв случай не е за сметка на възможностите, уверяват от Microsoft. В компактния корпус инженерите на компанията от Ремънд са успели да поберат хард диск с капацитет между 500 GB и 2TB, както и вграден захранващ блок. В същото време графичната подсистема е достатъчно мощна, за да поддържа възпроизвеждането на 4K  видео, както и технологията HDR в игрите (Gear of War 4 пък ще бъде първото заглавие, което я поддържа). Новата Xbox One S е лишена единствено от отделен порт за Kinect – сега включването на системата за жестово управление става посредством преходник и стандартния USB порт.

Както става ясно от изображенията, с Xbox One S компанията Microsoft се връща към белия цвят на конзолите. Бял е и новият гейм контролер, който иначе запазва останалите характеристики на обичайния си външен вид. Важно подобрение обаче е използваната нова повърхност, която позволява по-удобно държане на контролера при игра. Най-важната технологична промяна пък е поддръжката на Bluetooth, както и фактът, че сега контролерът може да се включва не само в конзоли, но и в РС системи.

Според официалната информация, новата компактна гейм-конзола Xbox One S на Microsoft ще излезе на пазара през август, като в САЩ тя ще се предлага за $299 (за версията с 500-гигабайтов хард диск).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.