HP ухажва геймърите с обновена серия РС машини - OMEN by HP

Обновените геймърски предложения на HP вече формират консолидирано продуктово портфолио от настолни и мобилни компютри, които се отличават с впечатляващ дизайн, мощни графични възможности и поддръжка на виртуална реалност.

Допреди по-малко от две години ни беше трудно да си представим компанията HP като сериозен участник на пазара на РС техника за гейминг, но днес нещата изглеждат коренно различно. Най-прясното доказателство е анонсът на новото компютърно портфолио на производителя под името OMEN by HP. Според официалното съобщение на компанията, то е създадено специално за геймърите, които се нуждаят от последните иновации при настолните компютри, осигуряващи мощта и производителността за пълно превъзходство пред конкуренцията”.

Всъщност унифицираното гейминг портфолио е част от новата фирмена стратегия за преосмисляне на персоналните системи и с него НР осигурява специфичен набор от възможности в различните ценови категории. Освен това, от компанията обещават през лятото да представят и нова платформа, наречена OMEN X, насочена към геймърите, търсещи “още по-агресивна производителност с опции за персонализация на любителско ниво”.

Това, което ни предлага компанията сега обаче, е ново поколение геймърски настолни компютри OMEN by HP. То включва три устройства с нова атрактивна визия, които се отличават с добро съотношение на цена и качество и би трябвало да осигуряват максимално геймърско удоволствие. И най-вероятно ще го правят без проблеми, като се има предвид комбинацията от авангарден дизайн, водно охлаждане за най-новите процесори Intel Core i7 и графика NVIDIA GeForce GTX или AMD Radeon от последно поколение, която според производителя гарантира “чудовищна” производителност, сертифицирана за работа и с VR устройството Vive на HTC.

Преносимите компютри OMEN също не са за пренебрегване. Обновената линия включва модели с диагонали на екрана от 15,6 и 17,3 инча и се предлагат с Full HD и 4K IPS опции на дисплея за подобряване качеството на геймплея с възможно най-реалистична графика. Обърнато е внимание и на аудио подсистемата, която гарантира ясни и отчетливи звукови ефекти благодарение на аудио конфигурация от Bang & Olufsen и технологията HP Audio Boost с двойни високоговорители. Геймърските лаптопи от тази серия се отличават със специфиче  дизайн, обмислен не само от естетична, но и от практична гледна точка, така че да осигурява оптимално охлаждане и върхови характеристики във всяко отношение. Не че някой геймър би се разсъдил и на зрелищната подсветка на клавиатурата и елементите, които определено хващат окото.


HP ухажва геймърите с обновена серия РС машини - OMEN by HP

© PCWorld България, pcworld

Най-хубавото е, че всичко това е вече достъпно или скоро ще бъде достъпно на пазара. Преносимият компютър OMEN с диагонал на екрана от 15,6 инча например е на пазарите в нашия регион (EMEA  - Европа, Близкия изток и Африка) от 23 май, където се предлага с начална цена 799 евро. Неговият 17.3-инчов събрат ще увеличи опциите от 13 юни с начална цена 999 евро., а настолният компютър OMEN по план трябва  да е наличен от 1 юли с начална цена 1099 евро.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.