EVGA: В SLI могат да се включват най-много две видеокарти GTX 1080

Но като се има предвид, че една GeForce GTX 1080 е по-производителна от две GTX 980, това едва ли ще е особен проблем за геймърите и ентусиастите.

Когато преди няколко дни NVIDIA обяви своите видеокарти от следващо поколение, базирани на графичната архитектура Pascal, компанията представи и нови мостове за използване на новите ускорители в SLI-режим – т.нар. SLI HB Bridge. Това компанията направи с уверението, че този нов елемент ще удвои скоростта на пренос на данните, нужни за синхронизацията на ускорителите.

Оказва се обаче, че новите мостове няма да дават възможност за включване на повече от две видеокарти GeForce GTX 1080 или GTX 1070 в SLI режим. Така твърдят представители на техническата поддръжка от компанията EVGA, които са проверили въпросния факт.


EVGA: В SLI могат да се включват най-много две видеокарти GTX 1080

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, като се има предвид, че една видеокарта GeForce GTX 1080 е по-производителна от две GTX 980, взети заедно, това едва ли ще е особен проблем за геймърите и ентусиастите, за които покупката на повече от два Pascal-базирани ускорителя ще бъде неоправдана. Всъщност конфигурации с повече от две видеокарти са доста рядък случай и досега, така че не може да се говори за особена драма.

Може би тук е мястото да отбележим още нещо относно новите конектори SLI HB за обединяване на видеокарти. Те имат по-висока пропускателна способност в сравнение със старите мостове, но по принцип видеокарти GTX 1080/1070 могат да се включват и с двата типа. Разбира се, ако се използват старите модели мостове, това ще се отрази под формата на известни жертви по отношение на производителността.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.