Розово-златисти “ябълки” обновяват 12-инчовата MacBook линия лаптопи

Освен новата разцветка на корпусите, мобилните компютри Apple MacBook 12 от поколение 2016 се отличават с по-мощни Intel Core M процесори и с повече автономност.

Според мнозина техниката на Apple задава еталоните, по които се равнява цялата индустрия, а това определя и нейния редовен абонамент за новинарските рубрики на онлайн изданията, дори когато това “задаване” се случва тихомълком и без много шум. Именно по този начин компанията обнови представения преди малко повече от година лаптоп MacBook с 12-инчов дисплей от тип Retina. Външно новите машини не се отличават по нищо от Apple MacBook 12 образец 2015, ако не се смята обновяването на цветовата палитра за корпусите – към сребристия, сивия и златния вариант сега има и розово-златист. Така по-важните промени остават “под капака”.

Mобилните компютри Apple MacBook 12 от поколение 2016 се отличават с по-мощни Intel Core M процесори с работни честоти от 1,1 до 1,3 GHz в зависимост от конфигурацията. От производителя уверяват също, че с по-бързи модули се отличава и оперативната памет, която сега работи на 1866MHz вместо на 1600MHz, както беше в миналогодишното издание на лаптопа.

Заедно с производителността се е увеличила и автономността на 12-инчовите MacBook устройства. Според уверенията на компанията,  новият Apple MacBook осигурява до 10 часа непрекъсната работа в интернет и до 11 часа възпроизвеждане на видео – с около час повече от предишния модел.

Обновените мобилни компютри от серията MacBook 12 вече са достъпни за покупка от официалния сайт на Apple, a от днес, 20 април, те вече би трябвало да започнет да излизат и по магазините за техника на марката (или поне тези в САЩ). Според сайта на Apple, цените за новите MacBook 12 са в диапазона $1299 - $1599.


Розово-златисти “ябълки” обновяват 12-инчовата MacBook линия лаптопи

© PCWorld България, pcworld

В заключение остана да добавим само, че заедно с анонса на новото поколение MacBook производителят съобщи и за удвояване на обема на оперативната памет в 13-инчовата версия на MacBook Air, която вместо с 4 GB RAM вече ще се предлага с 8 GB. По-рано толкова RAM се предлагаше само като опция срещу допълнителни $100.  Тази промяна обаче не засяга 11-инчовата версия на ултрабука, която, както и досега, идва с 4 GB RAM.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.