14 часа на батерия издържа новият Chromebook 14 на Acer

Освен това осигурява нелош хардуер, включващ Full HD ддисплей, 4GB RAM и 32 GB флаш-памет, побран в алуминиев корпус и на цена от $300.

Мобилните компютри определено са една от силните части в портфолиото на компанията Acer, която по време на изложението за потребителска електроника CES 2016 показа, че тази година смята да обърне сериозно внимание и на Chromebook техниката. И ето, че започна да материализира намеренията си, пускайки новия модел  Chromebook 14, който прави впечатление с алуминиевия си корпус, дългото време за автономна работа и достъпната си цена.

Новият Acer Chromebook 14 е снабден с 14-инчов дисплей, чиято резолюция може да бъде или 1366×768, или 1920х1080 (Full HD) точки. Устройството е базирано на процесор Intel Celeron, работещ на честота 1,6 GHz. С него се предлагат, общо взето две конфигурации – една с 2GB оперативна памет и 16 GB място за съхранение, както и версия с 4GB RAM и 32 GB флаш памет.


14 часа на батерия издържа новият Chromebook 14 на Acer

© PCWorld България, pcworld

Според наличната информация, версията с HD дисплей може да работи автономно в продължение на цели 14 часа.


14 часа на батерия издържа новият Chromebook 14 на Acer

© PCWorld България, pcworld

Засега няма официална информация относно цената и сроковете за началото на продажбите на новия Acer Chromebook 14, но някои опнлайн магазини вече приемат предварителни поръчки за хромбука, като версията с Full HD ддисплей, 4GB RAM и 32 GB флаш-памет се предлага за $300.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.