AOC ще ухажва геймърите с нова серия премиум монитори – AGON

През 2016 г. AOC планира да пусне общо десет различни монитора с IPS или TN панели, всеки от които ще е зареден с премиум технологии, специално ориентирани към геймърите. Серията AGON ще включва стандартни и извити модели с Flicker FREE технология, разработена от AOC, като всички дисплеи ще са снабдени също с поддръжка на технологиите NVIDIA G-SYNC или AMD FreeSync. И това съвсем не е всичко.

Геймърите обикновено са готови да похарчат и последните си пари, за да се сдобият с най-добрия хардуер и точно затова тяхната общност в днешно време е може би най-ухажаваната  от страна на производителите на компютърна техника. В това, разбира се, няма нищо лошо при положение, че конкуренцията е голяма и ражда все по-изпипани, привлекателни и едновременно с това относително достъпни хардуерни продукти. Отличен пример в това отношение ни дава производителят на дисплеи и монитори AOC, който е решил да се включи още по-активно в ухажването на геймърите. Според последната прес-информация от компанията, тази година тя ще им предложи цяла нова серия монитори от премиален клас, наречена AGON.

Думата AGON е с древногръцки произход и означава съревнование, сблъсък, противопоставяне. Такива са силните качества, които AOC обещава за своята нова линия от геймърски монитори. По думите на компанията,  серията AGON ”е създадена, за да предложи върхови геймърски функции и изключителен дизайн на голямото общество от професионални и запалени геймъри”.

Всъщност през 2016 г. AOC планира да пусне в тази серия общо десет различни монитора с IPS или TN панели, всеки от които ще е зареден с премиум технологии, специално ориентирани към геймърите. Серията AGON ще включва стандартни и извити модели с фирмената Flicker FREE технология, като всички монитори ще са снабдени също с  поддръжка на технологиите NVIDIA G-SYNC или AMD FreeSync.


AOC ще ухажва геймърите с нова серия премиум монитори – AGON

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, от мониторите AOC AGON геймърите могат да очакват също времена за реакция от 1 ms (TN), 144 Hz и по-високи честоти на опресняване, възможност за настройка на височината, вградени говорители и USB 3.0 портове  - все характеристики, които ще бъдат стандарт за тази моделна линия. Тя ще предложи модели с диагонали, започващи от 24″ при съотношение 16:9 до 35″ ultra-wide, и с резолюции от Full HD до 4K.

Изделията от серията AGON ще бъдат официално обявени на специално събитие в Пекин днес, а първият модел от серията ще бъде наличен в Европа през юни, информират още от AOC. Цени засега не се споменават, но и тази информация е достатъчна да ни накара да очакваме новите геймърски монитори с интерес.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.