Първият Quantum Dot Color монитор на Philips излиза на пазара до дни

Новият 27-инчов монитор Philips 276E6ADSS, базиран на фирмената Quantum Dot Color технология осигуряваща 100% NTSC и 99% Adobe RGB покритие, ще стане достъпен у нас до края на март на препоръчителна крайна цена от 649 лв.

Когато през миналата есен, по време на IFA 2015,  Philips Monitors демонстрира своите най-нови Quantum Dot Color решения, не стана ясно кога ще ги видим на пазара. Сега обаче от лицензния партньор MMD на марката информират, че само след броени дни за потребителите ще стане достъпен първият модела, базиран на въпросната технология, а именно 27-инчовият E-Line монитор Philips 276E6ADSS, който благодарение на нея осигурява 100% NTSC и 99% Adobe RGB покритие – при това на доста прилична цена.

Quantum Dot Color е иновативна технология, базирана на наноматериали, която според MMD може да възпроизвежда точно и наситено над 30% повече цветове в сравнение с традиционните sRGB LED екрани. Освен това, тя е по-евтина от повечето професионални технологии за цветово съответствие и използва 25% по-малко енергия, твърдят още от компанията.

Разбира се, в конкретната си реализация въпросната технология съвсем не е сама. Най-новият член на E серията монитори на Philips използва IPS-ADS матрица с Full HD резолюция (1920 x 1080 пиксела) и с широки зрителни ъгли от 178 градуса. На разположение са и Philips Smart технологиите, които допълват цветовата производителност с подобрен контраст и яркост:


Първият Quantum Dot Color монитор на Philips излиза на пазара до дни

© PCWorld България, pcworld

Например Smart Image Lite динамично увеличава контраста, цветовото насищане и остротата, така че да съответстват на това, което се изобразява на екрана, докато SmartControl Lite е бърз и лесен начин за фина настройка на параметрите на дисплея, а Smart Contrast автоматично настройва контраста и интензитета на подсветката За постигане на още по-висока производителност, технологията SmartResponse пък свежда времето за реакция до 5 ms, което със сигурност се отразява добре при забавления с игри и филми.


Първият Quantum Dot Color монитор на Philips излиза на пазара до дни

© PCWorld България, pcworld

Друга ценна функция за домашни потребители е MHL връзката, която позволява лесно свързване на  мобилни устройства към дисплея чрез използването на опционален MHL кабел. Така мобилното съдържание може да се изобразява на много по-голям екран с Full HD резолюция, отличен звук от вградените говорители и, разбира се, точно възпроизвеждане на цветове с технологията Quantum Dot Color.

А както се вижда и на снимките, в новия монитор е обърнато внимание и на дизайна на корпуса, който сигурно се вписва добре навсякъде. Интересен е и фактът, че контролите са решение не чрез стандартни механични бутони, а със сензорни панелчета, които запазват чистотата на линиите.


Първият Quantum Dot Color монитор на Philips излиза на пазара до дни

© PCWorld България, pcworld

Кога и срещу колко да очакваме всичко това на пазара? Според официалната информация, новият, първи Quantum Dot монитор Philips 276E6ADSS ще стен достъпен у нас до края на март на препоръчителна крайна цена от 649 лв.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.