Графичните карти с архитектурата AMD Polaris ще дебютират през юни

Последните информационни утечки потвърждават намеренията на AMD да анонсира официално новите си Polaris-базирани графични решения в средата на годината. По същото се очаква и дебютът на NVIDIA Pascal архитектурата, чака че втората половина на 2016-а се очертава като доста интересна за пазара на видеокарти.

Когато представи за първи път своята нова графична архитектура Polaris в самото начало на годината, AMD даде да се разбере, че има и готовността, и доброто желание да започне доставките на първите, базирани на нея решения към средата на годината. Тези дни тази информация беше потвърдена и от онлайн изданието Digitimes, което се е добрало до сведения, касаещи именно сроковете за излизане на графичните ускорители на AMD от следващо поколение.

Като се позовава на информация от канала за доставки (обичайният източник на информационни утечки), Digitimes твърди, че официалният анонс на Polaris решенията ще се състои през юни. Това означава, че видеокартите на базата на архитектурата Polaris, най-вероятно ще се появят на пазара в началото на третото тримесечие. Имайки предвид това, няма как да не отбележим, че по същото време се очаква и дебютът на новата графична архитектура на конкуренцията в лицето на NVIDIA Pascal. Това означава, че втората половина на 2016 г. ще се окаже доста “гореща” за пазара на видеокарти, който изглежда отново ще стане свидетел на поредното остро противопоставяне между двата графични гиганта.


Графичните карти с архитектурата AMD Polaris ще дебютират през юни

© PCWorld България, pcworld

Припомняме, че хардуерната платформаўЗа новите AMD видеокарти ще бъде четвъртото поколение Graphics Core Next (GCN). Според първоначалната информация, архитектурата Polaris ще обнови всички ключови GPU блокове, включително изчислителните процесори, командните модули, системата за кеширане на данни, контролерите за паметта и системата за кодиране и декодиране на видео.


Графичните карти с архитектурата AMD Polaris ще дебютират през юни

© PCWorld България, pcworld

Графичните процесори от това ново поколение на AMD ще се произвеждат посредством 14-нанометрова FinFET технология, а новите видеокарти с тях ще поддържат и най-модерните интерфейси за включване на монитори и телевизори като HDMI 2.0a и DisplayPort 1.3. Така Polaris ще бъде сред първите GPU решения, което ще може да работи с дисплеи с резолюция 8K (7680 × 4320) – когато такива се появят на пазара, разбира се.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.