Acer набляга на мобилната и Chrome OS техника на CES 2016

На изложението в Лас Вегас тайванският производител Acer акцентира върху мобилните компютри с няколко обновени лаптопа от сериите Aspire, TravelMate и Chromebook, но представи и чисто новнов настолен компютър с Chrome OS

Мобилните компютри са традиционна силна страна в портфолиото на Acer и, въпреки че през миналата година компанията наблегна доста на нови решения за изгряващия сегмент на “Интернет на вещите”, за тазгодишното издание на световното изложение за потребителска електроника тайванският производител е решил да заложи на сигурно и да акцентира отново на новата си мобилна техника. А в тази област компанията отново има какво да покаже – на CES 2016 Acer представя няколко обновени лаптопа и компактен таблет, а също изцяло нов десктоп компютър, базиран на операционната система Chome OS, и няколко вида монитори, представящи последните нововъведения в областта. Фокусът на производителя обаче твърдо е върху мобилната техника, където поставя акцента върху няколко нови модела лаптопи.

Топ серията на компанията - Aspire V Nitro - е попълнена с нов модел - Aspire V Nitro Black, който дебютира на шоуто във Вегас. Той се отличава с мощни характеристики, които би трябвало да задоволят всеки геймър, тъй като дори базовата конфигурация включва шесто поколение процесор Intel Core и дискретна графика NVIDIA GeForce GTX960M.

Новата геймърска машина е оборудван и с вградена 3D камера Intel RealSense, която е с подобрено засичане на движение дори на близко разстояние от 1,5 метра и по-добро проследяване на жестовете и разпознаване на обектите. Тя ще позволи на геймърите на стриймват игри или да провеждат видео разговори, премахвайки фона зад себе си.


Acer набляга на мобилната и Chrome OS техника на CES 2016

© PCWorld България, pcworld

С помощта на въпросната камера геймърите също така ще могат да сканират лицето си и да заменят с него това на любимия си герой например. Сканираните 3D изображения могат и да бъдат принтирани на 3D принтер.

По време на CES дебютира и нов вариант на друга позната серия - бизнес лаптопите Travelmate. Новият TravelMate P648 отново е създаден, така че да е подходящ спътник за всяко бизнес пътуване: карбоновият корпус го прави лек и същевременно надежден, батерията издържа до 8 часа, а процесорът шесто поколение Intel Core осигурява максимална производителност. Travelmate P648 поддържа и LTE връзка към GSM мрежи.


Acer набляга на мобилната и Chrome OS техника на CES 2016

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, TravelMate P648 също така е първият в индустрията лаптоп с възможност за безжично свързване от поколението Qualcomm Atheros 802.11ad - стандарт, осигуряващ до десет пъти по-бърза връзка в сравнение с използвания в момента 802.11ac.

В Лас Вегас компанията показва и новия си Chromebook 11, който идва с по-надежден дизайн, и нано импринт покритие, което го прави удобен за хващане и приятен на допир. Компактните размери и батерия, издържаща до 9 часа, правят  устройството подходящо за всички потребители с динамичен начин на живот. Както със сигурност знаете, всички Chrome ноутбуци работят с операционна система Chrome OS, която предоставя  възможност за облачно съхранение на файлове, автоматични обновявания на софтуера и защита.


Acer набляга на мобилната и Chrome OS техника на CES 2016

© PCWorld България, pcworld

В рамките на CES 2016 ще се състои и световната премиера на първия настолен компютър на Acer, работещ с Chrome OS операционнна система. Става въпрос за компактния компютър Chromebase 24, който съчетава високата производителност на процесорите Intel Core с високото ниво на сигурност на системата Chrome OS.


Acer набляга на мобилната и Chrome OS техника на CES 2016

© PCWorld България, pcworld

Други продукти, които за първи път ще бъдат показани на CES са компактният 8-инчов Andorid таблет Iconia One 8, мобилният телефон Liquid Jade Primo и три нови монитора от сериите R1, H7 и XR.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.