Първи геймърски ултрабук - Razer Blade Stealth

Ултрабукът Razer Blade Stealth може да се превръща в мощен геймърски десктоп посредством външна видеокарта. Тази възможност се предоставя от Thunderbold 3-базирана док станция, наречена Razer Core, която ще се предлага отделно.

Геймингът очевидно ще доминира сред акцентите и на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES 2016, където, както винаги, забавленията от всякакъв тип винаги са на почит. А в тази сфера няма как да не се прояви и компанията Razer, която, в опит да съчетае полезното, приятното и скъпото, обяви своя първи 12,5-инчов геймърски ултрабук.

Да, звучи малко като оксиморон, но в случая освен, че може лесно да бъде носен навсякъде (теглото му е приблизително 1,25 кг,), ултрабукът на Razer лесно се перевръща и в мощна геймърска РС станция – благодарение на възможността за включване на почти всякаква външна видеокарта с висока производителност.


Първи геймърски ултрабук - Razer Blade Stealth

© PCWorld България, pcworld

За постигането на тази цел ултрабукът Razer Blade Stealth разчита на Thunderbold 3-базирана док станция, наречена Razer Core. В нея има четири порта USB 3.0, Ethernet конектор и възможността за включване на бързи настолни графични ускорители със захрванваща мощност до 500 W.


Първи геймърски ултрабук - Razer Blade Stealth

© PCWorld България, pcworld

Базовият модел на ултрабука Blade Stealth ще се предлага за $999. За тази сума потребителят ще може да получи конфигурация с двуядрен 2,5-гигахерцов Intel Core i7 процесор, 128 GB SSD и екран с резолюция 2560 x 1440 пиксела. Върховият модел е с цена $1599 и се отличава с 4К дисплей (3840 x 2160) и 512 GB SSD.

Ето как представят машината нейните създатели:

 

Според наличната информация, продажбите на ултрабука Razer Blade Stealth ще започнат през февруари, но цената и датата за пазарен дебют на док станцията Razer Core засега не се уточняват.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.