Lenovo показва на CES 2016 модулен таблет – нов ThinkPad X1

Таблетът Lenovo ThinkPad X1 всъщност е само едно от няколкото интересни нови попълнения във фирмената X1 серия устройства, които ще дебютират на CES 2016. Сред тях има също Yoga с OLED дисплей, както и още по-тънък и лек Carbon.

Новата година започва ударно в технологично отношение с поредното издание на изложението за потребителска електроника CES 2016, което се открива официално утре, 5 януари. Продуктовите анонси на участниците обаче валят още от декември 2015, така че сега можем само да продължим – например с последния от компанията Lenovo. А той със сигурност ще е интересен за почитателите на качествената и оригинална мобилна РС техника, тъй като ни запознава с редица нови попълнения във фирмената X1 серия. В случая тя е допълнена  с доста адаптивен таблет ThinkPad X1 с уникален модулен дизайн, нов ThinkPad X1 Yoga с OLED дисплей, както и с обновен ултрабук ThinkPad X1 Carbon, който е станал е по-тънък и по-лек от всякога.

Най-любопитното устройство в случая безспорно е таблетът ThinkPad X1 , който добавяне на функционалности чрез лесно съединяващи се модули: допълнителна батерия, презентаторски модул с мини проектор и HDMI порт, Intel RealSense камера.


Lenovo показва на CES 2016 модулен таблет – нов ThinkPad X1

© PCWorld България, pcworld

Освен това пълноразмерната клавиатура на ThinkPad с характерния TrackPoint вече е с възможност за три различни ъгъла на писане и пресъздава усещане за класическото разположение на клавишите на ThinkPad. Клавиатурата и таблета, взети заедно, тежат само 1,089 кг. Нещо повече, това е първият Windows таблет с подобрена поддръжка на LTE за супер бърза връзка. Таблетът ThinkPad X1 включва и сменяем заден панел при обслужване и ъпгрейди.


Lenovo показва на CES 2016 модулен таблет – нов ThinkPad X1

© PCWorld България, pcworld

 

Интересен е и новият ThinkPad X1 Yoga, който е с дебелина от едва 1,68 см и 1,270 кг тегло. Това е, според производителя, е и първото в света конвертируемо устройство с възможност за използване на Samsung OLED дисплей. Иначе X1 Yoga работи с патентованата Lift and Lock клавиатура, която прибира клавишите в режим на таблет, както и с активната прибираща се в корпуса писалка, подходяща за подчертаване и водене на бележки директно на уеб страницата при работа с браузъра Microsoft Edge.


Lenovo показва на CES 2016 модулен таблет – нов ThinkPad X1

© PCWorld България, pcworld

 

Новият ThinkPad X1 Carbon пък продължава да претендира за титлата на най-лекия 14-инчов бизнес ултрабук в света. Използвайки обратната връзка от потребителите, инженерите на Lenovo са направили редица подобрения, включително с повече опции за дисплея, по-голяма памет и капацитет на сториджа, по-добро свързване и дори намалено тегло, което вече е само 1,179 кг.

От Lenovo отбелязват, че ThinkPad X1 серията включва и редица специални аксесоари::

  • Безжична тъч мишка ThinkPad X1, оптимизирана за работа по време на път. Обърнете я наобратно, за да използвате интегрирания тъчпад за по-лесно преминаване между слайдовете на презентация. 


    Lenovo показва на CES 2016 модулен таблет – нов ThinkPad X1

    © PCWorld България, pcworld

  • Слушалките тип тапи ThinkPad X1 са оптимизирани от Dolby за X1 серията и притежават два говорителя за по-добро качество на разговори, музика и филми.
  • X1 калъф със soft-touch вътрешна част и лесна за отваряне магнитна закопчалка - подходящ аксесоар за пътуване с X1 Carbon или X1 Yoga.
  • Микро адаптерът ThinkPad 65W е 58% по-малък и 50% по-лек от стандартен захранващ адаптер и също е подходящ и лек спътник на ThinkPad X1 Carbon и X1 Yoga.

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.