Най-вместимата microSD карта идва с нов модел Samsung PRO Plus

Новата 128-гигабайтова PRO Plus microSD карта памет на Samsung Electronics може да побере до 3 часа и 50 минути видео в 4К резолюция, 16 часа и 20 минути видео във Full HD, до 10 940 снимки или 30 670 песни.

Времената, когато 128-гигабайтовите полупроводникови дискове (SSD) се смятаха за скъпо разточителство не бяха чак толкова отдавна. А днес кажи речи всеки може да си позволи десетки гигабайти място за съхранение в големи колкото нокът microSD карти памет. Всъщност от скоро, в тази устройства вече е достъпен и непостижимия досега капацитет от 128 GB. Това става с идването на най-новия модел карта памет на Samsung - PRO Plus 128 GB. Новата  microSD карта Samsung PRO Plus 128 GB е базирана на фирмените MLC NAND чипове и според производителя е подходяща за екшън камери, дронове, смартфони и DSLR фотоапарати с възможност за запис на съдържание в 4K резолюция.

Освен това, новата карта, която е част от продуктовата линия PRO Plus излязла на пазара през май т.г. с представители с капацитет 32GB и 64GB, покрива стандартите за скорост на трансфер на данниUHS-I Speed Class 3 (U3) и Speed Class 10. Преведено в цифри, това означава, че устройството е способно на трансфер със скорости 95MB/s при четене и 90MB/s при запис – отново водещи стойности в този сегмент.

Всичко това означава, че новата карта памет разполага с всичко необходимо, за да записва професионални снимки и видео в 4K резолюция. На нея може да се запише до 3 часа и 50 минути видео в ултрависока UHD резолюция и 16 часа и 20 минути видео във Full HD резолюция. Картата може да побере също до 10 940 снимки или 30 670 песни, според изчисленията на Samsung.


Най-вместимата microSD карта идва с нов модел Samsung PRO Plus

© PCWorld България, pcworld

Картата Samsung PRO Plus 128 GB е съвместима с всяко устройство снабдено със стандартен microSD слот и осигурява четири нива на защита на данните – защита на картата от намокряне (IEC 60529, IPX7);устойчивост на високи и ниски температури; защита от рентгенови лъчи; и защита от магнитни лъчи. Моделът се предлага с 10 години гаранция и издържа на температури от -25°C до 85°C в работен режим и на температури от -40°C до 85°C, когато не се използва. Записаните данни няма да пострадат, ако картата премине през рентген и, според производителя,  ще издържи на магнитно поле със сила 15 000 гауса (еквивалента на силен ядрено-магнитен резонанс).

Samsung ще предложи новата microSD карта памет PRO Plus128GB в повече от 50 страни, включително в Китай, Европа, Южна Корея, САЩ и други региони, гласи официалната информация. За съжаление, от компанията не уточняват кога можем да я очакваме в нашия регион. В САЩ цената за 128-гигабайтовия модел е $200.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.