CES 2016: Smart телевизорите на LG поумняват още с новата webOS 3.0

webOS 3.0 ще има подобрено мобилно свързване, усъвършенствани функции за дистанционно управление и повече опции за съдържание, обещават от компанията LG Electronics, която ще представи новата си SMART TV линия по време на изложението CES 2016 в началото на януари.

Телевизорите на южнокорейския производител LG Electronics вече могат да се похвалят с немалка интелигентност, но в началото на януари, по време на изложението за потребителска електроника CES 2016, тяхното IQ ще получи поредния си мощен ъпгрейд с въвеждането на новата версия на фирмената смарт TV платформа - webOS 3.0. Разбира се, с нея ще бъдат оборудвани телевизорите от новата SMART TV линия на компанията, които ще излязат на пазара през новата година.

Според официалната информация, новата LG webOS 3.0 ще осигурява три “магически” смарт функции: Magic Zoom, Magic Mobile Connection и подобрена Magic Remote. Magic Zoom позволява на потребителите да увеличават обекти и букви без никакво влошаване на качеството на картината, а Magic Mobile Connection позволява лесно свързване на мобилен телефон към техния LG SMART TV чрез LG TV Plus приложението на мобилното устройство, така че всички мобилни приложения на него да бъдат достъпни и на екрана на телевизора. Обновената Magic Remote функция пък ще направи управлението на декодера по-лесно, чрез добавени допълнителни бутони на дистанционното управление. Функцията Screen Remote също е преработена с нов дизайн, така че да опрости потребителския интерфейс за по-малко безпорядък и повече удобство.

Платформата webOS 3.0 въвежда и т.нар. Channel Plus -  нова функция, която осигурява голямо разнообразие от over-the-top (OTT) съдържание в удобен за потребителя формат. Channel Plus дава единен списък с канали, който комбинира OTT съдържание с познатите излъчвани телевизионни канали. Channel Plus може да бъде контролирана и чрез софтуер, така че да дава препоръки за програмата с помощта на екранни приложения. Благодарение на партньорство със Xumo Channel Plus ще предлага изобилие от висококачествено, безплатно дигитално съдържание от радио- и телевизионни оператори и публикации като Bloomberg, TIME Inc., Condé Nast Entertainment и The Wall Street Journal. Разбира се, на Channel Plus ще има и премиум съдържание, като това на BuzzFeed, PopSugar, Mode Media, Digital Networks и Multi-Channel Networks (MCNs), обещават още от LG.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.