Модерният рутер със сензорен екран на TP-LINK стигна и до България

Класният рутер Touch P5 ще бъде само малка част разширеното портфолио WLAN изделия, които компанията ще предложи през следващата година, според мениджъра на TP-Link за региона.

В наши дни да се сдобиеш с бърз домашен Wi-Fi рутер е сравнително лесно (особено, ако разполагаш с достатъчно голям бюджет), но ако искаш освен бърз той също да изглежда добре, да осигурява наистина последните WLAN технологии, да няма проблеми с покритието и, освен всичко това, да се управлява лесно само с докосване и без нужда от компютър, задачата вече става по-сложна. Само след броени дни обаче тя вече няма да е такава, тъй като на родния пазар ще излезе може би най-модерния и най-класен безжичен рутер на TP-Link досега, а именно моделът Touch P5, който беше показан за първи път през февруари – на мобилния конгрес в Барселона (MWC 2015).

Както вече имахме възможност да ви информираме преди няколко месеца, TP-Link Touch P5 е първият рутер от семейството на широколентовите маршрутизатори на компанията, оборудван с 4.3-инчов сензорен дисплей. Дисплеят опростява процеса на конфигуриране и улеснява управлението на устройството, като елиминира нуждата от посредничеството на компютър при настройването на мрежата, макар че по принцип е предвиден и стандартен уеб-базиран интерфейс за тази цел. Но пък доста по-лесно и зрелищно е с необичайния за този тип техника, 4,3-инчов капацитивен сензорен екран, който показва информация за състоянието на мрежата в реално време и предоставя на потребителите възможност за по-интуитивно управление на мрежовото оборудване.

Сензорният екран на Touch P5  се обслужва от отделен чипсет на STMicroelectronics, независим от главния 1GHz процесор на Broadcom, в резултат на което интерфейсът реагира бързо на командите, без това да повлияе на скоростите на трансфер или другите функции.

Освен със сензорен екран, TP-LINK Touch P5 се отличава и с модерни технически характеристики, както и скорости до 1300 Mbps в 5 Ghz-овата и 600 Mbps в 2,4 Ghz- овата честотна лента. Устройството разполага също с възможно най-бързите Gigabit WAN и LAN портове, с един USB 2.0 и един USB 3.0 порт, както и с три двубандови антени за разширено покритие, а връзката се подобрява допълнително и от Beamforming технологията.


Модерният рутер със сензорен екран на TP-LINK стигна и до България

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация от регионалния офис на TP-Link, новият Touch P5 ще бъда на разположение на българския пазар до края на седмицата, като ще се предлага с препоръчителна крайна цена от 358 лв. с ДДС.

Въпросният рутер, ще бъде само малка част разширеното портфолио мрежови изделия, които компанията ще предложи през следващата година, разказа мениджърът на TP-Link за Региона Хермес Сонг (Hermes Song). Според специалиста, производителят ще акцентира повече и във високия клас оборудване, като ще стартира и инициативи за локализиране на най-популярните си продукти на местния пазар. Всичко това ще обслужва основната цел на компанията, а именно – да задържи първото място като доставчик на WLAN продукти както в света, така и в региона и в България.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.