Мокрият сън на геймърите: върхово ASUS ROG комбо от дъно и видеокарта

ASUS Republic of Gamers представи Maximus VIII Extreme/Assembly и Matrix GTX 980 Ti – флагманска Z170-базирана геймърска дънна платка и екстремна видеокарта с изцяло нов ROG Plasma Copper дизайн с допълващи се цветове.

Ако сте спестявали достатъчно през годината, покрай Коледните празници със сигурност ще можете да си купите с удоволствие и изгодно хардуера, за който си мечтаете. По това време на годината не липсват и подходящи оферти  за събрания бюджет, но винаги има и нови, които заслужават внимание. Точно такова е най-прясното предложение от “геймърската република” на ASUS – чифт нови класни продукти, каквито всеки заклет геймър би се радвал да бъдат в основата на неговата нова РС система.

В случая става въпрос за Maximus VIII Extreme/Assembly и Matrix GTX 980 Ti. Първото е специализирана за гейминг и овърклок дънна платка, базирана на флагманския Intel-ски чипсет Z170, а второто – нова разновидност на една от най-мощните видеокарти на NVIDIA към момента, която се отличава не само с атрактивен нов дизайн с т.нар Plasma Copper цветна схема, но и с възможности за екстремен овърклок.

Дъното Maximus VIII Extreme/Assembly е новият флагман на ROG републиката, която също е изпълнена във въпросния Plasma Copper стил, но освен това върви в комплект също с преден панел с усилвател за слушалки SupremeFX Hi-Fi и Ethernet картата за бърза мрежова връзка ROG 10G Express.


Мокрият сън на геймърите: върхово ASUS ROG комбо от дъно и видеокарта

© PCWorld България, pcworld

Както може да се очаква, базираната на Intel Z170 Express чипсет и LGA 1151 сокет за последно 6-то поколение процесори Core дънна платка се отличава и с редица ексклузивни фирмени технологии, подобряващи производителността, настройките и пр. И по-точно списъкът с такива включва: 5-Way Optimization автотунинг за мигновено подобрено представяне; Pro Clock за подобряване на честотите на базовия клокповече от постиганите до сега; второ поколение технология T-Topology за екстремен овърклок на DDR4; и новата Extreme Engine Digi+ за гладко захранване на процесора.

Новата видеокарта ASUS ROG Matrix GTX 980 Ti също е доста впечатляващ модел, създаден със специално подбрани от ASUS графични процесори - само най-добрите от тях, попаднали в класацията на Топ 15% от тестваните се запазват за употреба в ROG Matrix. Това позволява екстремен фабричен овърклок, благодарение на който, според ASUS, въпросната видеокарта осигурява 18.7% по-бързо представяне от референтните карти и до 21.6% ускорение при The Witcher 3: Wild Hunt.


Мокрият сън на геймърите: върхово ASUS ROG комбо от дъно и видеокарта

© PCWorld България, pcworld

Тази карта също е оборудвана с куп ексклузивни технологии на ASUS, включително Digi+ модул за регулиране на волтажа (VRM), 14-фазно Super Alloy Power II захранване и DirectCU II охлаждане с вентилатори със заострени перки, което е с по-висока ефективност и осигурява по-тиха работа в сравнение с референтните модели. Друго интересно решение е т.нар. Memory Defroster, което бързо охлажда паметта на видеокартата при овърклок, за да осигури устойчивост. Safe Mode режимът пък позволява на потребителите да овърклокват с пълна увереност, като един единствен бутон може да възстанови заводските настройки на BIOS моментално. На разположение е също инструментът за тунинг на графичната карта Tweak II, който дава прецизен контрол върху всички настройки.

За съжаление, от ASUS не споменават ценова информация за тези си два нови геймърски продукта, които излизат на пазара, но би било наивно да се очаква, че те ще са в ниския ценови диапазон. Е, дано да сте спестявали достатъчно …

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.