Компактното РС шаси Fractal Design Core 500 стигна и до родния пазар

Шасито Fractal Design Core 500 се отличава както с компактен размер, така и с модерни характеристики, които го правят доста универсално от гледна точка на употребата. У нас моделът се предлага за малко над 100 лв.

Някога, не чак толкова отдавна, беше практически невъзможно човек да си асемблира компактен компютър, без да прави компромиси с компонентите – особено с по-обемистите от тях, като мощните захранващи блокове, ефективните охладителни системи и класните видеокарти.  За щастие, на пазара се появиха РС шасита, благодарение на които тези компромиси вече са сведени до минимум, а някои от тях, като новия модел Core 500 на Fractal Design, вече могат да се намерят и у нас – точно навреме за празниците, по време на които сигурно немалко ентусиасти ще положат основите на своите нови системи.

Самото шаси Fractal Design Core 500, което дебютира по света преди по-малко от два месеца, се отличава както с компактен размер, така и с модерни характеристики, които го правят доста универсално от гледна точка на употребата. Кутията идва с монтира 140-милиметров вентилатор от фирмената Silent Series R3 линия, така че осигурява доста добро охлаждане по подразбиране. За по-взискателните потребители се предлага и възможност за монтиране на още два 140 mm вентилатори, радиатори за водно охлаждане с височина до to 280mm или въздушни кулъри с височина до 170 мм.


Компактното РС шаси Fractal Design Core 500 стигна и до родния пазар

© PCWorld България, pcworld

Не е зле като за кутия с размери  250 x 203 x 367 mm и обем 19,5 литра. А благодарение на оптималното използване на всеки кубичен сантиметър от вътрешното пространство в нея могат да се поберат също оптично устройство, три 3,5-инчови хард диска и три устройства с 2,5-инчов формат.

Както споменахме по-горе, най-хубавото е, че шасито Core 500 на Fractal Design вече се предлага и на нашия пазар, на цена малко над 100 лв. Още за достойнствата на този модел можете да научите и от видеото по-долу:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.