Хибридите настъпват и на фронта на работните станции

Първата многорежимна работна станция е Lenovo ThinkPad P40 Yoga – машина, която според създателите си осигурява творческата свобода на таблет, както и изпълнението и рентабилността на мобилните работни станции.

След като превзеха практически цялото пространство над смартфоните и таблетите, т.нар. хибридни мобилни компютри продължават своя възход и към професионалните сфери, където до момента царуват само десктопи и традиционни ноутбуци. Е, с появата на Lenovo ThinkPad P40 Yoga хибридите настъпват и в този сегмент, при това, според китайския производител, без да правят компромиси по отношение на мощността, но затова пък носейки значително повече функционалност.

По принцип “йогите” на Lenovo не страдат от недостиг на производителност, но досега тези хибридни устройства не бяха начело на списъка от опции, когато се търсеше могъщ работен кон, способен да понесе товара на професионалната графична и видео обработка. Новият Lenovo ThinkPad P40 Yoga обаче има потенциала да се намести именно на това престижно място, след като вече печели титлата за първи 2-в-1 лаптоп с хардуерна конфигурация от клас 3D workstation. В същото време системата запазва типичната за серията Yoga способност за многорежимна работа, така че може да се използва и като таблет, и като екран за презентации, и като стандартен лаптоп.


Хибридите настъпват и на фронта на работните станции

© PCWorld България, pcworld

Способностите за графична обработка не би трябвало да подлежат на съмнение при положение, че под капака на ThinkPad P40 Yoga “цъкат” графичен ускорител NVIDIA Quadro M500M GPU с 2GB VRAM, Intel Core i7 процесор от 6-то поколение, до 16GB RAM и 512GB SSD. Способностите за визуализация са на подобаващо ниво благодарение на тъчскрийн IPS дисплей от Wacom Active ES technology с висока резолюция(2560 x 1440) и 2048 нива на чувствителност при натиск. Последните със сигурност ще бъдат полезни на дизайнерите, когато те скицират с включената в окомплектовката цифрова писалка.

Подобно на всички машини от клас “работна станция”, новият хибрид ThinkPad P40 Yoga е сертифициран да изпълнява обширна гама от професионални приложения.  Осдвен това машината е с тестваните и доказани характеристики на ThinkPad за устойчивост и издръжливост във и извън офиса, като дълъг живот на батерията, конструкция, отговаряща на Mil-SPEC стандартите, и с лек дизайн от подобрени материали.


Хибридите настъпват и на фронта на работните станции

© PCWorld България, pcworld

За целите на статистиката е редно да отбележим също, че заедно с хибрида ThinkPad P40 Yoga компанията Lenovo представи официално и още две нови работни станции – мобилната ThinkPad P50s и настолната ThinkStation P310, които също имат своите достойнства.

Очаква се новите ThinkPad P40 Yoga, ThinkPad P50s и ThinkStation P310 да се налични през първото тримесечие на 2016г. чрез партньорските мрежи на Lenovo и на фирмения сайт. Според официалната информация, цената на ThinkPad P40 Yoga ще започва от $1399, докато тази на ThinkPad P50s започва от $1299, а Lenovo ThinkStation P310 стартира с цена $729. Повече информация за ThinkPad P серията, както и интерактивно представяне на ThinkPad P40 Yoga, могат да бъдат открити на www.thinkworkstations.com.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.