AMD спира поддръжката на редица популярни видеокарти Radeon HD

Считано от 24 ноември 2015 г. AMD престава да пуска драйверни обновления за редица свои популярни видеокарти от близкото и не дотам близко минало: модели от сериите AMD Radeon HD 8000, от Radeon HD 7000, както и целите фамилии Radeon HD 6000 и Radeon HD 5000.

Случва се често – когато нещо е наистина хубаво, то да се окажее твърде хубаво за да е вярно – поне в по-голямата си част. Такъв е случаят и с графичните драйвери за видеокартите на AMD, които наскоро излязоха в съвсем пресен, изцяло преработен и, според първите отзиви, наистина добър пакет. Едновременно с дебюта на Radeon Software Crimson обаче компанията направи и друг анонс – не така шумен и не дотам радостен: от 24 ноември 2015 г. AMD престава да пуска драйверни обновления за редица свои популярни видеокарти от близкото и не дотам близко минало.

Според изявлението на компанията, цитирано вече от редица онлайн медии, AMD прекратява поддръжката на някои стари видеокарти, за да може да съсредоточи повече усилия и ресурси върху разработката на софтуер и драйвери за по-модерните си графични ускорители с архитектура GCN.

Кои стари видеокарти обаче попадат в черния списък? Според официалната информация в него влизат модели от серията AMD Radeon HD 8000 (HD 8400 и по-ниски модификации), Radeon HD 7000 (HD 7600 и по-ниски), както и целите фамилии Radeon HD 6000 и Radeon HD 5000.

Както се казва, човек и добре да живее, рано или късно трябва да ъпгрейдва видеокартата си …За щастие на пазара е пълно с изгодни предложения от по-ново GPU поколение.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.