Какви издевателства може да понесе един лаптоп Lenovo ThinkPad?

Краш-тестове на живо показаха удивително голям брой отговори на този въпрос, а Lenovo България ще даде възможност на всички желаещи да се уверят в здравината на ThinkPad лаптопите с още демонстрации от 5 до 11 ноември на специален щанд в Paradise Mall, София.

Заливане с вода, изпускане на пода, директен удар на твърда повърхност, рязане на моркови върху клавиатурата,  стъпване върху капака и пускане на половин-килограмови дъмпели връху него са все неща, които илюстрират крайно непрепоръчително потребителско отношение към един лаптоп. Да не говорим, че едва ли има гаранция, която да покрива подобни издевателства с преносимите компютри. От друга, страна, ако един ноутбук оцелее и заработи след подобни … хм … упражнения, то той определено ще разсее всякакви съмнения по отношение на здравината си.

Точно това обаче направи вчера един Lenovo ThinkPad, който, по време на специално мероприятие в Paradise Mall, беше подложен на крайно интересни crash тестове на живо, пред очите на десетки журналисти. Всъщност машината беше подложена на изпитания за здравина по 9 различни начина, включващи както гореспоменатите, така и обсипване с пясък и замразяване във фризер.


Какви издевателства може да понесе един лаптоп Lenovo ThinkPad?

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, малко вероятно е в реалния живот един лаптоп да се озове на такова място (освен ако собственикът му е наистина много разсеян), но пък заливането на клавиатурата с вода или друга течност може да се случи на всеки. Според официалната информация, Spill resistant клавиатурата на ThinkPad е проектирана да издържа на заливания до 500 ml вода, но по време на демонстрацията през устройството мина повече от 1,5 л, без видими притеснения за лаптопа.


Какви издевателства може да понесе един лаптоп Lenovo ThinkPad?

© PCWorld България, pcworld

Естествено, от Lenovo не пропуснаха да припомнят, че повреди от механични удари и заливания не се покриват от базовата гаранция. Затова пък компанията предлага допълнителна Аccidental Damage Protection гаранция, която покрива именно предизвикани по подобни начини структурни повреди.


Какви издевателства може да понесе един лаптоп Lenovo ThinkPad?

© PCWorld България, pcworld

Снимки: Lenovo Exclusive Store

Казано накратко, ако не притежавате такава гаранция, най-добре не опитвайте това у дома си. От друга страна, всеки, който желае, може да види още такива изпитания и да се увери лично в здравината на ThinkPad лаптопите. От Lenovo България обявиха, че тестовете на живо ще продължат и през ноември, когато специален щанд на ThinkPad ще бъде позициониран в Paradise Mall, София. От 5 до 11 ноември посетителите на търговския център ще могат да наблюдават екстремните условия, в които биват поставяни машините, да получат експертни съвети и да се възползват от отстъпки, в случай, че желаят да се сдобият с изпитано издръжлив компютър.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.