Кой е най-тънкият и лек таблет? Според Toshiba – новият им dynaPad

В таблетен режим новият Toshiba dynaPad е с дебелина от само 6,9 мм и тегло 569 г, което му дава основания да претендира за титлата “най-тънък и лек 30-сантиметров (12”) Windows 10 таблет в света”.

На отчайващо застоялия РС пазар таблетите носят някои от най-големите надежди на хардуерните производители за раздвижване в положителна посока, а за потребителите – основания да смятат, че ще могат да си купят все по-интересни и способни устройства. Поредното доказателство е новият таблет dynaPad на Toshiba, който има сериозни претенции за титлата “най-тънък и лек 30-сантиметров (12”) Windows 10 таблет в света”. А основанията за тези претенции идват от факта, че в таблетен режим устройството е с дебелина от едва 6,9 мм и тегло 569 г. Но това съвсем неизчерпва достойнствата на новото устройство.

Toshiba dynaPad има  WUXGA+ дисплей с резолюция 1920 x 1280 и анти-отражателно покритие на екрана със специален двоен слой, който редуцира пръстовите отпечатъци и отражения.  Подобно на Microsoft Surface, Toshiba dynaPad може да се трансформира в преносим компютър с включената тънка и лека пълноразмерна клавиатура. Освен това, според производителя, въпросният таблет е създаден по начин, който изцяло наподобява комфорта при използването на писалка и хартия, като дори размерът на таблета отговаря на общоприетия B5 размер на тефтера. В случая “писалката” е под формата на включения в комплекта стилус WACOM Active Electro-Static (AES), който разпознава степента на натиск и е екипиран с технология, която минимизира неволните грешки при писане, като елиминира движенията, породени от докосването на дланта върху дисплея на таблета.


Кой е най-тънкият и лек таблет? Според Toshiba – новият им dynaPad

© PCWorld България, pcworld

В новия таблет dynaPad е обърнато специално внимание на дизайна, а корпусът е с карбоново тяло, което според Toshiba е четири пъти по-устойчиво от традиционното шаси. Когато устройството се използва в режим лаптоп, свръзката се осъществява посредством магнити, а потребителите могат да се възползват от ергономична клавиатура, която разполага с клавиши с ход от 1,5 мм и стъпка 19 мм. Когато не се използват, таблетът и клавиатурата могат да останат свързани чрез магнити за по-лесно съхранение и защита на дисплея на таблета, докато стилусът WACOM AES се прикрепва удобно странично на таблета.  


Кой е най-тънкият и лек таблет? Според Toshiba – новият им dynaPad

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация,12-инчовият таблет Toshiba dynaPad ще е наличен в Европа през първото тримесечие на 2016 г. Цена засега не се съобщава, но отсега е ясно, че Microsoft Surface устройствата имат срещу себе си пореден опасен конкурент.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.