И нека силата бъде с … HP Star Wars Special Edition Notebook

Към ухажването на феновете на Star Wars вселената се присъединява и Hewlett-Packard с нов лаптоп, изпълнен в стилистиката на Галактическата империя и тъмната страна на Силата. А за почитателите на отрицателните герои HP Star Wars Special Edition Notebook ще предложи почти всичко важно … освен може би термален детонатор.

Едва  ли има човек, който да не е разбрал за скорошното излизане на играта предстоящата премиера на поредния епизод от Лукасовата сага за Зведните войни, която ще тръгне по кината през декември – точно по времето на Голямото коледно Пазаруване. За този момент, разбира се, се готвят и производителите на компютърен хардуер, които ще направят всичко възможно да продадат някоя и друга бройка повече от изделията си. Естествено, това включва и съответното им оформление. Резултатът от тази стратегия можем да видим и в нов лаптоп на компанията HP, оформен в стила на Star Wars вселената.

Устройството излиза на пазара под името Star Wars Special Edition Notebook и очевидно ще има за цел да привлече главно почитателите на отрицателните герои, тъй като откровено се асоциира с Галактическата империя и тъмната страна на Силата. А за тази част от феновете новия HP Star Wars Special Edition Notebook изглежда ще предложи почти всичко важно … освен може би опасните за неопитни ръце оръжия като бластер, светлинен меч и термален детонатор.


И нека силата бъде с … HP Star Wars Special Edition Notebook

© PCWorld България, pcworld

Затова пък потребителите ще имат възможност да се радват на изображение на имперски щурмовак на панела на клавиатурата, чиято подсветка е в червен цвят (точно като на светлинния меч на ситите). Маската на Дарт Вейдър ще ги гледа строго от капака на дисплея, а на тъчпада има рисунка на прицел от космически имперски изтребител.


И нека силата бъде с … HP Star Wars Special Edition Notebook

© PCWorld България, pcworld

Но стилизацията съвсем не се ограничава до екстериора на специалния лаптоп. Инсталираната операционна система Windows 10 също ще радва феновете на Star Wars със съответните шрифтове, десктоп тапети, иконки и звуци. Освен това потребителите ще могат да позлват и специални тематични изображения, комикси и годишен абонамент за стрийминг услугата Fandor.


И нека силата бъде с … HP Star Wars Special Edition Notebook

© PCWorld България, pcworld

Иначе хардуерът е по-скоро ориентиран към универсалната мултимедийна консумация, отколкото към гейминга, но някои от конфигурациите изглежда все пак ще могат да покрият поне минималните системни изисквания на очакваната съвсем скоро игра STAR WARS: Battlefront. Лаптопът HP Star Wars Special Edition е оборудван с 15,6-инчов дисплей с Full HD резолюция (предлага се и сензорен панел като опция), а конфигурациите предлагат избор от процесори Intel Core i5 и Core i7, оперативна памет с обем до 12 GB и хард дискове с вместимост до 2 TB. Графичната подсистема може да бъде базирана или на вградения GPU Intel HD Graphics 520, или на дискретна видеокарта NVIDIA GeForce 940M. Според официалната информация, акумулаторът осигурява до 7 часа автономна работа.

Официално HP Star Wars Special Edition Notebook все още не е излязъл на пазара, но заинтересованите потребители вече могат да направят предварителна поръчка за лаптопа, чиято базова конфигурация е оценена на $699,99. При желание допълнително могат да бъдат закупени също стилизирана мишка и предпазен калъф срещу $39,99 за всеки аксесоар.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.