LG излиза на ултрабук ринга с боец в лека категория, наречен Gram

Новият ултрабук LG Gram изглежда притежава качествата да се конкурира успешно с утвърдените състезатели в този сегмента. Компанията ще предлаг общо три модификации на своя ултра-тънък и лек лаптоп с 13,3- и 14-инчови IPS дисплеи и с цени между $900 и $1400.

Когато стане въпрос за мобилните устройства на компанията LG Еlectronics, обикновено си представяме смартфони или таблети, но истината е, че южнокорейският производител не се отказва и от амбициите си в лаптоп сегмента – или поне  в неговата най-лека категория. Доказателство за този факт е най-новият анонс от компанията, която се готви да пусне нов компактен и лек лаптоп от клас ултрабук (въпреки, че на мода днес са по-скоро хибридите). Той се нарича LG Gram, а по тегло (980 гр.) и размери може да се сравнява с модели като MacBook Air и Lenovo Yoga 3 Pro.

Всъщност новият ултра-тънък и лек лаптоп на LG изглежда като достоен конкурент на върховите ултрабук представители. Той ще се предлага в модификации с 13,3- и 14-инчови IPS дисплеи с Full HD (1920х1080). По-малкият модел е оборудван с икономичен процесор Intel Core i5-5200U, работещ на честоти между 2,2 и 2,7 GHz, 8GB оперативна памет от тип DDR3L и полупроводников диск с капацитет 128 GB. 14-инчoвата модификация използва по-мощен процесор Core i7-5500U (с 2,7-3 GHz честота) и 256-гигабайтово SSD устройство за съхранение.


LG излиза на ултрабук ринга с боец в лека категория, наречен Gram

© PCWorld България, pcworld

Освен това, новият ултрабук боец в лека категория е снабден с уеб камера, microSD картов четец, Wi-Fi 802.11 ac модул за безжична връзка, два USB 3.0 порта и HDMI видео изход. Според официалната информация, батерията на ултрабука му гарантира около 7,5 часа автонoмна работа, а управлението на хардуера е поверено на операционна система Windows 10.


LG излиза на ултрабук ринга с боец в лека категория, наречен Gram

© PCWorld България, pcworld

Най-достъпният 13,3-инчов модел LG Gram ще се предлага на цена от в $899,99. За 14-инчовата модификация са предвидени два варианта, като този с процесор Core i5 и ще струва $999,99, a най-скъпата версия, екипирана с процесор Core i7, ще се предлага срещу $1399,99.


LG излиза на ултрабук ринга с боец в лека категория, наречен Gram

© PCWorld България, pcworld

Засега не разполагаме с информация, дали, евентуално кога и на какви цени ще видим ултрабука LG Gram и на нашия пазар.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.