DDR4 ъпгрейд и за лаптопи: нови Premier 2133 SO-DIMM модули от ADATA

Последното поколение DRAM памети за ноутбуци е на разположение на потребителите за ъпгрейд на Haswell-E или нови Skylake-базирани конфигурации с новите ADATA Premier DDR4 2133 SO-DIMM модули, които излизат на пазара.

Всеки РС ентуасиаст знае, че бързата RAM памет е едно от важните условия за осигуряване на висока системна производителност, а след като потребителите на настолни машини вече имат доста голям избор от DDR4 модули за своите компютри, редно е да се осигури такъв и за почитателите и асемблаторите на лаптопи. С това са се заели в компанията ADATA Technology, откъдето съобщават за готовност да предложат нови обяви Premier DDR4 2133 SO-DIMM модули, оптимизирани за най-добра производителност с новите Intel Skylake процесори и техните чипсети, както и с платформата Haswell-E. Според официалната информация, ADATA иска да насърчи преминаването към новото поколение DRAM и в мобилните компютри, тъй като DDR4 предлага по-висока производителност и по-добра енергийна ефективност. От компанията уверяват също, че нейните нови памети са минали щателно тестване във фирмените лаборатории и се предлагат с ограничена доживотна гаранция.

 

SO-DIMM паметите ADATA Premier DDR4 2133 се предлагат като 4GB и 8GB модули, като и двата варианта работят на високата скорост от 2133MHz. Това представлява съществен скок в производителността в сравнение с DDR3 паметта, която в ноутбуците обикновено е на 1333 MHz или 1600MHz. DDR4 следователно носи нов етап в производителността на паметта и, както при настолните РС, потребителите на ноутбуци също ще спечелят от преминаването към DDR4. Това важи за новите мобилни машини, които са съвместими с DDR4, но са закупени с DDR3 заради по-ниската стойност. Идеята на ADATA е да даде на тези потребители възможност да обновят машините си с DDR4 памет, за да се възползват от възможностите на този важен технологичен напредък при персоналните компютри.


DDR4 ъпгрейд и за лаптопи: нови Premier 2133 SO-DIMM модули от ADATA

© PCWorld България, pcworld

Всъщност според компанията, DDR4 осигурява още по-осезаеми предимства при преносимите компютри, отколкото при настолните. Понеже дава повече изчислителна мощност при по-малко потребление на енергия, DDR4 повишава производителността и същевременно увеличава времето за работа на батерия. SO-DIMM модулите ADATA Premier DDR4 2133 например работят на 1.2V, в сравнение с 1.35V при DDR3 модулите, като консумират 20% по-малко енергия.

За съжаление, в своето съобщение от ADATA не споменават цените на новите Premier DDR4 2133 памети за лаптопи.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.