Смартфон със сгъваем дисплей? Може да видим такъв още през януари

По последни данни смартфонът на Samsung със сгъваем дисплей вече е в процес на заключителни тестове, в които участват две конфигурации – едната, базирана на процесор Snapdragon 620, а другата - с по-мощния чип Snapdragon 820.

Докато една южнокорейска компания се готви да предложи в близките години телевизор със сгъваем екран, нейният основен конкурент от същата азиатска държава изглежда е почти готов със смартфон, оборудван с такъв дисплей. Всъщност според последната информация в Мрежата, такъв смартфон ще покаже още през януари компанията Samsung.

Разбира се, това едва ли е особена информация предвид повече или по-малко случайните информационни утечки от последните години, които хвърляха по малко светлина на разработките на Samsung в това отношение. За разработката на смартфон със сгъваем екран от Samsung също се разбра още преди няколко месеца. Сега обаче южнокорейският гигант изглежда вече е на финалната права.

А според последните данни, смартфонът на Samsung със сгъваем дисплей вече е в процес на заключителни тестове. Твърди се дори, че компанията тества два варианта за конфигурацията на този смартфон. В единият случай тя включва процесор Snapdragon 620, а другата модификация е базирана на по-мощния чип Snapdragon 820. Тази втора версия вероятно ще служи и като тестов полигон за въпросния процесор, който след това е много вероятно да влезе и в новия фирмен флагман Galaxy S7. Иначе според източника на информацията, смартфонът със сгъваем дисплей на Samsung ще има също 3 GB оперативна памет, слот за microSD карти и несменяема (от потребителя) батерия.

Останалите технически характеристики на въпросния смартфон засега остават забулени в тайна. Съществува и вариант първият смартфон на Samsung със сгъваем дисплей да бъде достъпен само в Южна Корея. Е, да са надяваме, че поне вторият ще стигне и до нашите географски дължини.

още по темата

Сгъваемият телефон на Samsung излиза догодина?

Кодовото име на иновативната джаджа е Winner
19.07.2018 / 03:59
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.