Извънземните от Alienware атакуват масово с нов геймърски хардуер

В атаката участват геймърски настолен компютър Alienware X51 от ново поколение, обновени Alienware 13, 15 и 17 ноутбуци, както и два интересни геймърски монитора, единият от които е огънат.

Докато някои се готвят за учене, други правят всичко възможно да ги разсейват със средства за забавление – в началото на новия учебен сезон компанията Alienware (дъщерна на Dell) обяви цяла поредица от нови продукти за гейминг. Сред тях виждаме геймърски настолен компютър Alienware X51 от ново поколение, обновени Alienware 13, 15 и 17 ноутбуци, както и два интересни геймърски монитора, единият от които е огънат  – моделите Dell 27 Gaming Monitor S2716DG и Dell 27 Curved Monitor SE2716H. Следват по няколко думи повече за споменатите нови предложения на Dell/ Alienware.

Компютърът Alienware X51 както винаги съчетава компактни размери и висока производителност, но новият модел за първи път е екипиран с охладителна система, използваща течност, както и с поддръжка на “графичния усилвател” Alienware Graphics Amplifier. В случая охладителната система е побрана в същия компактен корпус, което намалява шума от нейната работа.

Потребителите могат да избират между няколко различни конфигурации с процесори Intel Core i5K и i7K от 6-то поколение (Skylake)м, видеокарти от NVIDIA GeForce GTX 960 до GeForce GTX Titan X или опционалния графичен усилвател Graphics Amplifier. Естествено, обновеният Alienware X51 е оборудван също с DDR4 памет, USB 3.1 памет и M.2 твърдотелен диск. Геймърският РС се доставя с инсталирана ОС Windows 10, а още за новото в него може да се види и на видеото по-долу.

Над 20 пък са обновленията и подобренията в лаптопите Alienware 13, 15 и 17 и всички те са разработени специално за геймърите. Главна особеност на споменатите машини е патентованата технология Dynamic Overclocking, която непрекъснато анализира данните от температурните датчици и поддържа производителността на процесора на максималното допустимо към всеки момент ниво. Ноутбуците са снабдени с USB Type-C и Thunderbolt 3 интерфейси, както и с PCIe-базирани SSD носители, поддържащи скорости на трансфер от 4 GB/s.


Извънземните от Alienware атакуват масово с нов геймърски хардуер

© PCWorld България, pcworld

 

В новите геймърски лаптопи на Alienware са сложени също гигабитови Ethernet контролери Killer Wireless-AC 1535 и Killer E2400. Всички устройства се доставят с Windows 10 и могат да поддържат възпроизвеждане на картина в UltraHD/4К резолюция при включване на опционалния Alienware Graphics Amplifier модул със съответната видеокарта. Като опция за обновения Alienware 17 се предлага и Ultra 4К дисплей с IGZO матрица. Същата технология е достъпна и в нов сензорен екран с QHD резолюция за новия Alienware 13 (в някои конфигурации), а Alienware 15 е първият на пазара лаптоп с поддръжка на новия графичен контролер AMD Radeon R9 M395X (предлаган като опция).


Извънземните от Alienware атакуват масово с нов геймърски хардуер

© PCWorld България, pcworld

Както споменахме, за геймърите има и два нови монитора. 27-инчовият модел Dell 27 Gaming Monitor (S2716DG) е с 1 ms време за отговор на пикселите и поддържа технологията NVIDIA G-Sync Gen II, работейки с честота на обновяване от 144 Hz.


Извънземните от Alienware атакуват масово с нов геймърски хардуер

© PCWorld България, pcworld

Интересно звучи на първо четене и 27-инчовият извит монитор Dell 27 Curved Monitor (SE2716H), който освен всичко останало има и мощна озвучителна система с 9-ватови стерео говорители.


Извънземните от Alienware атакуват масово с нов геймърски хардуер

© PCWorld България, pcworld

Очаква се новото геймърско оборудване на Alienware да стане достъпно в нашия край на света към ноември.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.